Ken je de Tandoor ring set van LetzQ al? Zo niet, lees dit recept dan eens door, wedden dat je dit wil proberen! Met de Tandoor ring maak je van jouw kamado een echte Indiase tandoor oven. Door vlees aan de spiesen in de barbecue te hangen, garen ze boven direct vuur. De vorm van je kamado zorgt ervoor dat de warmte op de juiste manier rond het vlees ‘krult’. Op die manier krijg je altijd perfect gegaarde, smaakvolle en sappige spiesen. In dit recept werken we met kip, een soort van eerbetoon aan de traditionele Kip Tandoori. Klaar om te proberen?

Yoghurtmarinade

Snijd de kipdijfilet in blokjes. Meng 6 eetlepels yoghurt met de Bengali Curry Powder, paprikapoeder, gerookte paprikapoeder, komijnpoeder en gemalen korianderzaad. Voeg de blokjes kipdijfilet aan het yoghurtmengsel en meng goed door elkaar. Dek af met folie en laat +/- 1 uur marineren.

Steek aan dat ding!

Ondertussen is het tijd om de kamado aan te steken. Vul de kolenmand voor ongeveer 1/3e met houtskool en steek aan met 2 aanmaakkrullen of -blokjes. Breng naar een temperatuur van +/- 180 oC. Plaats eventueel een lekbakje tussen de houtskool om het lekkende vet op te vangen en ‘flare ups’ te voorkomen.

Haal de folie van de kip en rijg de blokjes mét aanhangende marinade aan de spiesen van de tandoorset. Dikke tip! Doe grotere stukken aan de bovenkant en kleinere stukken aan de onderkant. Doordat warme lucht stijgt en van de bovenkant in je kamado weer daalt door de ronde vormen, is de temperatuur aan de bovenkant van de spiesen wat hoger dan aan de onderkant van de spiesen. Door bovenaan dikkere stukken kip te plaatsen en aan de onderkant de kleinere stukken, zorg je voor een gelijkmatige garing.

Verwijder de top vent van je kamado en plaats de tandoor ring. Hang de spiesen met de gemarineerde kip in de ring en laat zo’n 25-30 minuten garen of tot de kip goudbruin is en een kerntemperatuur van minimaal 72 oC heeft behaald. Controleer tussendoor af en toe of de garing gelijkmatig gaat en de kip niet verbrand, je bent direct boven het vuur aan het garen, het kan opeens snel gaan. Gebruik bij het ophalen van de spiesen altijd een vuurvaste handschoen. De spiesen worden namelijk onwijs heet; don’t burn your fingers!

Tip! Deze producten kun je gebruiken in het recept

  • Sale!
    Nitril handschoen poedervrij zwart
    Sale!

    Nitril handschoen poedervrij zwart

    • Online op voorraad
  • -15%
    kamado-tandoor-ring-letzq-05
    -15%

    Tandoor ring set LetzQ

    • Maak van je kamado een tandoor
    • Online op voorraad
  • -15%
    -15%

    LetzQ All Purpose Rub 350 gram pot

    • Goed bij alles
    • Online op voorraad
  • -15%
    SG125-Harissa-Remoulade-500ml
    -15%

    Saus.Guru BBQ Saus Harissa Remoulade

    • The Gourmet Collection
    • Online op voorraad
  • -15%
    Smoking-Flavours-handschoenen-pose
    -15%

    Handschoenen 2 stuks Smokin’ Flavours

    • Too hot to handle?
    • Online op voorraad

Start your sides

Meng de aardappelpartjes met 2 theelepels all purpose rub. Verhit de skillet met wat olijfolie en bak de aardappel partjes krokant.

Kook de tuinbonen gaar en verwijder de velletjes. Snijd de komkommer en het sjalotje in kleine blokjes en voeg toe aan de tuinbonen. Meng witte wijn azijn, zwarte peper en 2 eetlepels yoghurt door het tuinbonenmengsel. Breng op smaak met wat zeezout.

Serveren

Haal de tandoorspiesen uit de barbecue. Verdeel de aardappelpartjes en de tuinbonen-salade over 4 borden en leg de spiesen op de borden. Serveer met een lekker biertje ‘on the side’. Dikke tip! Spuit een flinke dot Harissa Mayonaise bij de aardappels, een heerlijk combinatie! Ook lekker om je kip doorheen te halen.

Tumhaara khaane ka aanand (Eetsmakelijk!)

Ingrediënten

  • 500 gram kipdijfilet

  • 8 eetlepels yoghurt


  • 2 eetlepels Angus & Oink Bengali Curry Powder


  • 1 eetlepel paprikapoeder

  • 0,5 theelepel gerookte paprikapoeder


  • 1 theelepel komijnpoeder


  • 1 theelepel gemalen korianderzaad

  • 500 gram aardappelpartjes voorgekookt

  • 2 theelepels LetzQ all purpose rub

  • Olijfolie

  • 350 gram tuinbonen

  • 1 sjalotje

  • Halve komkommer

  • Zwarte peper

  • 1 theelepel witte wijn azijn

  • Zeezout

  • Anton

    Geschreven door:

    Barbecueën is een passie waar ik veel creativiteit in kwijt kan. Het is daarbij onwijs gaaf om met uiteenlopende recepten barbecueliefhebbers te inspireren en enthousiast te maken om het vuur aan te steken. Van klassiekers met een eigen twist tot barbecue 2.0 gecombineerd met lekker bier.

    Bekijk team BBQ