In dit recept laten wij je zien hoe je in een mum van tijd een heerlijke nacho skillet kunt bereiden. Dit recept komt uit het boek "De Ultieme BBQ-Gerechten in 30 Minuten" en is niet alleen supersnel, maar ook ontzettend lekker

Steek de barbecue aan en maak een indirecte opstelling met het hitteschild en rvs-rooster. Verwarm de barbecue tot 200 °C. Strooi wat rookhoutsnippers op de kolen en plaats de skillet op het rooster om voor te verwarmen.

Leg een laagje tortillachips in de skillet en bestrooi dit met geraspte kaas, zwarte bonen, tomatenblokjes, bosuien, jalapeños (optioneel), olijven en koriander. Herhaal deze laagjes tot alle ingrediënten op zijn. Sluit de deksel van de barbecue en verwarm de nacho’s 5 tot 7 minuten, tot de kaas gesmolten is en lichtbruin wordt.

Haal de skillet van de barbecue en garneer de nacho’s met zure room, guacamole, tomatensalsa, limoensap en wat peper en zout.

Tip van de chef: Experimenteer eens met verschillende soorten kaas, of voeg gebakken (kip)gehakt of extra groenten toe.

De ultieme BBQ-gerechten in 30 minuten

Wil je meer van dit soort recepten? Koop dan de Ultieme BBQ-gerechten in 30 minuten boek! Hot & fast, een bekende BBQ-term. Alhoewel het heerlijk is om uitgebreid te barbecueën, hebben we er niet altijd tijd voor en zin in. Chef-kok Zowie Tak laat je met dit ultieme barbecueboek zien dat het mogelijk is om snelle, eenvoudige gerechten te serveren.

Bestel nu

  • Cover De Ultieme BBQgerechten in 30 minuten_3D

    De ultieme BBQ gerechten in 30 minuten

    • 85 recepten van beef bulgogi tot een shaslick
    • Online op voorraad

Tip! Deze producten kan je gebruiken met dit recept

  • Gietijzeren Skillet met handvaten Petromax

    • Multifunctioneel
    • Online op voorraad
  • t300_main

    Pannenlap Aramide Petromax

    • Kan niet ontbreken
    • Online op voorraad
  • Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

    • Slice it up!!
    • Online op voorraad

Ingrediënten

  • Tortillachips, 200 gram

  • Geraspte cheddar, 200 gram

  • Zwarte bonen, 100 gram

  • Gehakte tomaten, 150 gram

  • Lente ui, 2 stengels

  • Jalapeno's, naar smaak

  • Zwarte olijven, 50 gram

  • Koriander, handje

  • Zure room, 50 gram

  • Guacamole, 100 gram

  • Tomatensalsa, 100 gram

  • Limoen, ½ stuk

  • Peper & zout

  • Benodigdheden

  • Skillet pan

  • RVS-rooster

  • Rooksnippers hickory

  • Zowie Tak

    Geschreven door:

    Barst van de energie en zet zijn jarenlange ervaring als chef in om jou de fijne kneepjes te leren. Naast de workshops bouwt hij horeca concepten, schrijft recepten en is auteur van Het ultieme kamado boek.

    Bekijk team BBQ