Mocht je weer eens pulled pork gaan bereiden, dan adviseren wij je om optimaal van je barbecue, brandstof en tijd gebruik te maken door zoveel als mogelijk procureur/varkensnek op je rooster te leggen. Je zult dan niet alles in één keer op maken, maar je kunt de gegaarde pulled pork na het pullen en afkoelen heel goed invriezen. Ideaal voor een volgend broodje, een skillet nacho’s of heerlijke burritos. Heb je geen pulled pork in de vriezer? Jurre laat je in deze video zien hoe je de pulled pork bereid!
Voorbereiding
Laat de pulled pork ruim op tijd in de koelkast ontdooien. Snij de paprika in kleine blokjes, snipper de rode ui grof en de lente-ui in kleine ringetjes. Stook je kamado op tot een temperatuur van 180 graden Celsius met een halve maan hitteschild onderin met daar boven een half rvs rooster en ernaast, boven de hete kolen, een halve maan gietijzeren plancha met de vlakke kant naar boven. Door met deze accessoires in je kamado op deze manier te werken hoef je tijdens de bereiding niets wisselen. Plaats de skillet op de gietijzeren plancha en laat deze opwarmen en smelt tegelijkertijd een klein klontje in de pan.
De pulled pork, ui, paprika en lente-ui gaat gelijktijdig in de skillet met een scheut barbecuesaus naar smaak. Warm het geheel goed op door het regelmatig om te roeren. Sluit tussendoor de barbecue om te voorkomen dat deze onnodig oplaait. Is het geheel genoeg opgewarmd haal deze dan van het rooster en plaats deze op een hittebestendige plaats.
Burrito
Leg een wrap klaar en breng hier wat geraspte cheddar op aan. Vul vervolgens het midden met wat pulled pork uit de skillet en top dit af met wederom wat cheddar en fijn gehakte korianderblaadjes.
Vouw aan de zijkanten de wrap iets naar binnen zodat er aan de zijkanten niets uit kan. Rol vervolgens de wrap strak op tot een mooie burrito. Knoop de burrito met slagerstouw rondom af om deze in vorm te houden.
Grillen
Borstel de gietijzeren plancha schoon, breng er hierna een klein scheutje olijfolie op aan en verdeel dit met wat keukenpapier. Leg de burrito op de hete gietijzeren plancha en grill deze rondom mooi bruin door deze regelmatig met een spatel om te draaien. Leg de burrito op het rooster indirect. Top deze nog af met wat cheddar en barbecuesaus.
Grill ook de overige buritos en leg ook deze indirect. Sluit de kamado en laat de cheddar ondertussen mooi smelten. Serveer ze hierna met bijvoorbeeld een skillet met fully loaded nacho’s, een Mexicaanse bonenschotel of een salade met o.a. avocado, mais en tortilla chips. Je Mexicaanse maaltijd wordt hiermee een culinair feest.
Tip! deze producten kan je gebruiken met dit recept
- Sale!Sale!
Gietijzeren skillet pan Smokin’ Flavours
- Je meest veelzijdige bbq tool
- Online op voorraad
25,9922,09 Bekijk - Sale!Sale!
Olijfolie EVOO Neolea
- Griekse extra vergine olijfolie
- Online op voorraad
10,959,31 Bekijk - Sale!Sale!
Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout
- Slice it up!!
- Online op voorraad
98,9984,14 Bekijk
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Geschreven door:
Matthijs Kannekens
Het is mooi om culinaire grenzen op te zoeken en uit te proberen. De barbecue speelt hier een grote rol in. Het leukste is als dit kunt delen met anderen. Dit doe ik via recepten, proeverijen en demo’s .
Bekijk team BBQ