Pompoen leent zich uitstekend voor een zoete en smaakvolle cake! Vervang de kaneel door five-spice voor wat extra pit. En voeg naar smaak wat noten of rozijnen toe om deze cake nog wat meer body te geven. Gaat uitstekend samen met goed gevulde pompoensoep of gewoon bij een bak koffie!

Het is pompoen seizoen! Daarom gaat Thomas aan de slag met dit geweldige en veelzijdige product. Voor deze pompoencake gebruiken we een flespompoen, maar dat mag natuurlijk ieder soort pompoen zijn die je lekker vindt.

Begin met het verwarmen van je kamado naar 180 graden en gebruik een volledig indirecte opstelling.

Beslag voor de pompoencake maken

We beginnen met het maken van het beslag voor onze pompoencake. Pureer hiervoor (een deel van) de pompoen met een mixer of blender volledig fijn. Voor dit recept heb je 200 gram pompoen nodig. Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder en lichte basterdsuiker. Doe dan de melk, eieren, gesmolten boter, inhoud van 1 vanillestokje, gepureerde pompoen, kaneel en de rasp van een sinaasappel erbij en meng dit goed door elkaar.

Houd je van wat meer pit? Dan kun je de kaneel ook vervangen door five-spice.

De geur van het beslag is nu al fantastisch, dus er kan weinig misgaan ;-). Wil je nog wat meer smaak aan je pompoencake geven? Dan kun je altijd wat extra’s aan toevoegen, zoals pecannoten, pistache pitten of rozijnen.

Ingredienten-pompoencake-recept

Cake afbakken

Vet je cakeblik in met wat boter en bloem om ervoor te zorgen dat de cake makkelijker uit je blik komt. En vul je cakeblik ongeveer 2/3 met het beslag. Bak vervolgens de pompoencake gaar op 180 à 190 graden indirect op de koude pizzasteen. Controleer na 40 minuten of je cake gaar is door er een satéprikker in te steken (of gewoon je thermometer). Als deze schoon uit je cake komt weet je dat hij gaar is. Zo niet, laat je hem nog 5 à 10 minuten staan.

De cake heeft een mooie luchtige structuur en is heerlijk als dessert of bij een kopje koffie ‘s middags. Tip: serveer de cake na deze gevulde pompoensoep en je hebt een lekkere complete maaltijd!

Thomas laat zien hoe je deze pompoencake maakt

Tip! Deze producten kun je gebruiken in dit recept

  • Bamboe-Spies-18-cm-1

    Bamboe spiezen puntig

    • Lekker voor op de grill
    • Online op voorraad
  • van-beekum-specerijen-kaneel-gemalen

    Gemalen kaneel

    • Onmisbaar in de keuken
    • Online op voorraad
  • Smoking-Flavours-handschoenen-pose

    Handschoenen 2 stuks Smokin’ Flavours

    • Too hot to handle?
    • Online op voorraad
  • Pizzasteen met houder Smokin’ Flavours

    • Italian or American style?
    • Online op voorraad
  • Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

    • Slice it up!!
    • Online op voorraad

Ingrediënten

  • Bloem, 240 gram

  • Gepureerde of geraspte flespompoen, 200 gram

  • Eieren, 2 stuks

  • Volle melk, 125 ml

  • Bakpoeder, 2 tl

  • Lichte basterdsuiker, 125 gram

  • Roomboter, 20 gram

  • Vanillestokje, 1 stuk

  • Five-spice of kaneelpoeder, 1 tl

  • Rasp van 1/2 sinaasappel

  • Benodigdheden

  • Keukenmachine

  • Pizzasteen

  • Conveggtor Basket

  • Conveggtor

  • Cakeblik

  • Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

    Geschreven door:

    Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

    Bekijk team BBQ