We gaan het nieuwe jaar knallend in met het allerlekkerste en gezelligste recept voor de jaarwisseling. Oliebollen bakken op de OFYR? Ja, dat kan zeker! Met dit recept bak jij de lekkerste oliebollen en maak je zeker indruk op je gasten.

Oliebollendeeg

Meng alle droge ingrediënten, behalve het gist, grondig samen. Voeg het gedroogde gist toe aan het water en roer goed totdat het gist is opgelost. Voeg dit mengsel voorzichtig toe aan de droge ingrediënten. Zodra de bloem en het water goed vermengd zijn, voeg je het bier toe en laat je het ei meedraaien. Smelt de roomboter en meng dit door het deeg. Voeg als laatste de citroenrasp en rozijnen toe aan het deeg.

De appels

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze in dikke plakken. Bak de appels kort op een bakplaat van de OFYR. Snijd de gebakken appels vervolgens in blokjes en meng deze ook door het deeg. Laat het deeg ongeveer 1 uur afgedekt rijzen op een warme plek.

Oliebollen bakken

Let op: bak GEEN oliebollen op de kamado of in een andere gesloten BBQ! Wij werken vandaag op een OFYR in de buitenlucht met meer dan genoeg ruimte, wees altijd voorzichtig met het bakken (van oliebollen) in hete olie! ⚠️

Terwijl het deeg rijst, verwarm je op het grillrooster van de OFYR de dutch-oven met arachideolie tot deze een temperatuur van 180 graden heeft bereikt. Na het rijzen van het deeg, kneed je het voorzichtig door. Gebruik een ijsknijper om porties deeg te nemen en laat ze in de hete olie vallen. Bak de oliebollen 3-4 minuten aan elke kant.

Haal de oliebollen met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de oliebollen met kaneelsuiker en/of poedersuiker, en geniet van ze samen met een heerlijk glas cava.

Tip! Deze producten kan je gebruiken in dit recept

  • Burger flipper Smokin’ Flavours

    • Online op voorraad
  • SF666 Smokin-Flavours-Dutch-oven-31cm-Cast-Iron-Pre-Seasoned-Gietijzer-BBQ-Large

    Dutch Oven Smokin’ Flavours

    • Ideaal voor een stoofpotje
    • Online op voorraad
  • Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

    • Slice it up!!
    • Online op voorraad

Ingrediënten

  • Lauwwarm water, 160 ml

  • Donkerbier

  • Droge gist, 24 gram

  • Witte basterdsuiker, 15 gram

  • Ei, 30 gram

  • Citroenrasp, 1 citroen

  • Roomboter, 30 gram

  • Bloem, 300 gram

  • Rozijnen in schrobbelèr, naar smaak

  • Appel, 2 stuks

  • Benodigdheden

  • OFYR 100

  • Grill OFYR 100

  • Dutch oven

  • Schuimspaan

  • Handschoenen

  • Keukenmachine met vlinder

  • Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

    Geschreven door:

    Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

    Bekijk team BBQ