Medio oktober is traditiegewijs het wildseizoen weer van start gegaan. Vanaf deze dag mag er weer op haas en fazant worden gejaagd. Vanaf januari mag dit weer op ree en hert. Bij wild horen vaak lekkere stoof en andere low en slow gerechten. Om de tijd en de maag te vullen tot je een lekker stoofpotje klaar hebt en heb ik dit lunch (of borrel of side dish) gerecht bedacht. Geïnspireerd op een appelflap, maar dan gevuld met herten gehakt. Een heerlijk hartig gerecht waarbij kruidkoek een mooie zoete ondertoon geeft en het geheel mooi in balans brengt. Drink hierbij bijvoorbeeld een lekker donker biertje om de smaak te complimenteren.
BBQ-Keuze
Bij dit recept is er gekozen voor een indirecte bbq. Dit kan bijvoorbeeld een pellet grill zijn of een kamado met platesetter.
Voorbereidingen
Stook de bbq op tot 170oC. Leg de bladerdeeg vellen los van elkaar neer op de werkbank zodat deze alvast kunnen ontdooien. Snij de ui, peperkoek en wortel brunoise. Dit zijn kleine vierkante blokjes. Doe dit in een grote kom en voeg het gehakt samen met de rozemarijn, tijm en laurier hier aan toe. Meng het goed door elkaar.
Vullen en vouwen
Vul de vellen bladerdeeg in het midden op met een deel van het gehakt mengsel. Vouw de vellen diagonaal dicht en druk de randen vast tegen elkaar. Tip: Zorg dat je vingers vochtig zijn zodat het deeg niet aan je vingers blijft plakken.
Strijkwerk
Klop een ei in een bakje en smeer de bovenkant van het bladerdeeg in met een basting brush.
Baking time
Plaats de platesetter in je kamado (bij een pellet grill is dit niet nodig). Bak de turnovers in 15 minuten gaar op een pizzasteen. Mocht je geen pizzasteen hebben kun je dit ook op bakpapier doen. Kijk wel even uit dat het bakpapier geen vlam vat.
Extra kooktip: Wil je de turnovers liever op een later moment serveren? Haal ze dan iets eerder van de bbq af en bak ze warm wanneer jij er klaar voor bent. Zo voorkom je dat ze te gaar worden.
Eet smakelijk!
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Geschreven door:
Dennis Werner
Nooit inspiratie gebrek. Knoop een gesprek met Dennis aan en hij zal je alle mogelijkheden qua technieken en ingrediënten enthousiast vertellen. Fulltime bezig met BBQ & werkt bij saus.guru.
Bekijk team BBQ