De klassieker op de BBQ. Deze BBQ-burger is om van te watertanden! Heerlijk vers, sappig en doordrenkt met smaak, aangevuld met een huisgemaakte saus en gepresenteerd met de perfecte portie knapperige Franse frietjes: Burger Fries van Lamb Weston!

De burger vormen

Breng het gehakt op smaak met peper en zout en kneed het goed door totdat je een stevige massa hebt. Vul dan de burgerpers met het gehakt en vorm de burgers. Als je geen burgerpers hebt, verdeel het gehakt dan in vier gelijke delen, rol er ballen van en druk deze vervolgens plat tot de gewenste dikte.  Geen tijd om je eigen burger te maken?

Verwarm de kamado voor tot een temperatuur van 200 graden. Plaats het gietijzeren rooster en verwarm het tenminste 15 minuten voor. Grill de burgers gedurende ongeveer 2 minuten, draai ze vervolgens 45 graden en grill nog eens 2 minuten om een mooi grillpatroon te creëren. Draai de burgers om en herhaal aan de andere kant. Leg, nadat je de burger voor de laatste keer hebt gedraaid, een plak kaas erbovenop en laat deze smelten. De hamburger is klaar wanneer deze een kerntemperatuur van 52 graden heeft bereikt.

De burger saus

Bereid de saus door alle ingrediënten af te wegen en de mayonaise, ketchup en mosterd te mengen. Pas de hoeveelheid mosterd aan naar smaak: voor een pittigere saus gebruik je wat meer mosterd, voor een zoetere saus gebruik je wat meer tomatenketchup. Pssst, de Bigger than Mack saus van Saus.Guru is een prima alternatief!

Tip! Deze producten kan je gebruiken in dit recept

  • Burger flipper Smokin’ Flavours

    • Online op voorraad
  • Hamburgerpers Smokin’ Flavours

    • Voor 2 verschillende maten burgers
    • Online op voorraad
  • Olijfolie-EVOO-100ml-Neolea

    Olijfolie EVOO Neolea

    • Griekse extra vergine olijfolie
    • Online op voorraad
  • zeeuwsche-zoute-puur-glazen-pot

    Puur Zout Zeeuwsche Zoute

    • Puur zout uit de Oosterschelde
    • Online op voorraad
  • RVS tang Smokin’ Flavours

    • Turn it like a pro
    • Online op voorraad
  • Saus.Guru Bigger Than Mack

    • Online op voorraad

Burger toppings

Snipper het sjalotje, snijd de augurken in kleine blokjes en meng ze door de saus. Hak en voeg ook de knoflook toe. Breng de saus eventueel op smaak met peper en zout. Snijd de vleestomaat in plakken van ongeveer 0,5 cm dik en houd deze apart. Pluk de kropjes little gem en zet ze apart. Snijd de ui in halve ringen.

Plaats een skillet op het rooster en verwarm deze 5 minuten voor. Voeg een scheut olijfolie toe en bak de uienringen goudbruin. Breng ze op smaak met peper en zout. Grill de plakken bacon aan beide kanten kort aan. Bak ondertussen de Burger Fries volgens de aanwijzingen op de verpakking.

De finishing touch

Snijd de hamburgerbroodjes open en besprenkel ze met olijfolie. Toast beide kanten kort op het gietijzeren rooster totdat ze mooi goudbruin zijn. Om het broodje krokant te houden, leg je op de onderkant een paar blaadjes little gem. Plaats een plak tomaat op de sla en schep er een lepeltje burgersaus op.

Leg de burger erbovenop, voeg 2 plakken ontbijtspek toe en daarna een schep gebakken uien. Werk de burger af met nog een schep burgersaus en leg de bovenkant van het broodje erop.

En vergeet niet: serveer deze heerlijke BBQ-hamburger met de Lamb Weston Burger Fries! Smakelijk eten!

Thomas legt je in deze video uit hoe je dit recept maakt

Ingrediënten

  • Rundergehakt, 600 gram

  • Peper en zout, naar smaak

  • Burgerbroodjes, 4 stuks

  • Vleestomaat, 1 stuk

  • Ui, 2 stuks

  • Ontbijtspek, 8 plakken

  • Little gem sla, 2 kropjes

  • Belegen kaas, 4 plakken

  • mayonaise, 30 gram

  • Grove mosterd, 10 gram

  • Tomaten ketchup, 20 gram

  • Banaan sjalot, ½ stuk

  • Knoflook, 1 teen

  • Augurk, 2 stuks

  • Peper, naar smaak

  • Zout, naar smaak

  • Benodigdheden

  • Gietijzeren rooster

  • Burgerpers

  • burgerflipper

  • Skillet pan

  • RVS tang

  • Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

    Geschreven door:

    Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

    Bekijk team BBQ