Jack 'n Coke, het favoriete drankje van onze Thomas. Én laat dat nu net een gouden combinatie zijn voor het maken van spareribs! Deze ribbetjes rubben we met Jack 'n Coke, pakken we in en bespuiten we tussendoor met Jack 'n Coke. Thomas laat in deze video zien hoe je deze onwijs lekkere ribbetjes klaarmaakt!
Voorbereiding
Begin met het aansteken van de BBQ en breng deze naar een temperatuur van 150 graden Celsius met een volledig indirecte opstelling. Terwijl de BBQ opwarmt, kun je de spareribs voorbereiden. Verwijder loszittende stukjes vlees en vet en verwijder het buikvlies aan de achterkant van de ribben. Dit doe je door met een mesje onder het vlies te steken en het voorzichtig los te wrikken. Zodra je een beginnetje hebt, kun je het vlies gemakkelijk lostrekken.
Jack ‘n Coke ribs
Wrijf de ribben royaal in met de jack ‘n cola rub en laat deze enkele minuten intrekken. Vul ondertussen een marinadespray fles met Cola en Jack Daniels. Plaats de ribben op de BBQ en gaar ze op 150 graden Celsius voor ongeveer 1,5 uur. Spray de ribben regelmatig in met de Jack’n Coke mix om ze mooi sappig te houden tijdens het garen, vooral omdat we op een hogere temperatuur werken.
Na ongeveer 1,5 uur pak je de ribben in met een royale hoeveelheid van de spray-vloeistof en BBQ-saus. Gaar de ribben vervolgens nog ongeveer 45 minuten in de folie. Na deze 45 minuten, vouw je de pakketjes open en lak je de ribben ongeveer drie keer in, totdat ze mooi plakkerig en glanzend zijn.
Tip! Deze producten kan je gebruiken met dit recept
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Geschreven door:
Thomas Rijkers
Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.
Bekijk team BBQ