In dit recept gaan weer heelijke pinwheels maken, en dit keer niet van bavette, maar van Iberico Secreto. De vulling hebben we gemaakt van roomkaas, pijnboompitten, spinazie en zongedroogde tomaten.
Voorbereiding
Wanneer je een wat dikkere Iberico secreto heb dan vlinder je de Iberico secreto. Roer de roomkaas los en breng deze op smaak met de Wajos Patatas Bravas dip. Steek de barbecue aan en verwarm deze tot 200 graden met het gietijzeren rooster erin. Plaats een skillet op het rooster en verwarm deze enkele minuten voor. Rooster de pijnboompitten in de skillet tot ze goudbruin zijn en bak vervolgens de spinazie aan in een klein beetje olijfolie.
Iberico secreto vullen
Meng door de spinazie de fijn gesneden zongedroogde tomaten en de pijnboompitten, en breng het geheel op smaak met de paprika rub van Grate Goods. Besmeer de secreto met de roomkaas en verdeel daaroverheen de spinazie. Rol de secreto over de lengte strak op en zet hem vast met een aantal spiezen van de LetzQ tandoorset. Rub de buitenkant van het vlees ook in met de paprika rub van Grate Goods.
Pinwheels bakken
Snijd de secreto in plakken door hem tussen de spiezen door te snijden. Voeg een klein handje Cognac snippers toe aan de gloeiende kooltjes. Grill de pinwheels op het gietijzeren rooster ongeveer 3 minuten per kant en gaar ze door tot je een kerntemperatuur van 68 graden hebt bereikt.
Tip! deze producten kan je gebruiken met dit recept
Gietijzeren skillet pan Smokin’ Flavours
- Je meest veelzijdige bbq tool
- Online op voorraad
25,99 Bekijk
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Geschreven door:
Thomas Rijkers
Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.
Bekijk team BBQ