Je kunt de dumplings ook met een andere vulling vullen, bijvoorbeeld kip, vis of garnalen. Als je wilt kun je zelfs verschillende varianten tegelijk maken. Enorm leuke bereidingstechniek die je niet verwacht in de BBQ.

Voorbereiding

Breng de kamado, met het hitteschild, naar een temperatuur van 170 °C. Pel intussen, voor de vulling, de knoflook en hak de teentjes fijn. Snijd het lente-uitje in ringetjes. Verwijder het steeltje en het zaad van de chilipeper en snijd het vruchtvlees fijn. Bewaar het snijafval. Kneed de knoflook, de lente-ui, de chilipeper, het sesamzaad, de vissaus en de oestersaus door het gehakt. Kneed als dit goed gemengd is, eerst de peterselie en tenslotte de maïzena en peper en zout naar smaak door het gehakt.

BBQ stoomklaar maken

Plaats de paellapan op het rooster. Schenk de bouillon in de pan, voeg het snijafval toe en breng aan de kook. Bekleed intussen de stoommand met bananenblad. Prik het bananen- blad met een scherp mesje een paar keer in. Leg een dumplingvel op je werkblad en schep in het midden een lepeltje van de vulling. Bestrijk de rand licht met water en vouw het vel, met een draaiende beweging, aan de bovenkant dicht. Herhaal met de rest van de vellen en de vulling.

Stomen maar!

Plaats de dumplings in de stoommand, plaats de deksel erop en zet de mand in de paellapan. Stoom de dumplings in 10-12 minuten gaar. Haal de stoommand uit de kamado en serveer de dumplings met de chili- en of sojasaus.

In de livestream liet ik zien dat je gemakkelijk meerdere gerechten tegelijkertijd kunt stomen. Bij de soja boontjes gebruikte ik bijvoorbeeld simpel de Hot & Hostile rub en liet verder de stoom en smaakmakers het werk doen. Easy! Kijk vooral even de livestream terug wanneer je met deze technisch aan de slag wilt gaan.

Dit recept komt uit Het ultieme kamado boek

Wil je meer van dit soort recepten? Koop dan het complete boek met 90 recepten! Wanneer je een kamado thuis hebt staan of er een aan wilt schaffen is dit hét boek wat je in huis moet hebben. Geschreven door Zowie Tak, bekend van onze workshops en livestreams! Alle beschikbare kennis heeft hij gebundeld in dit boek binnen een prettige hoofdstuk indeling per accessoire. Je gaat van start met informatie over de kamado (maatkeuze, onderhoud, aansteken, gebruik) en gaat vervolgens aan de slag met 90 geweldige recepten met behulp van je hitteschild, gietijzeren rooster, skillet, pizzasteen, dutch oven, spit, wok, enzovoort.

Lees meer over Het ultieme kamado boek & koop direct in de webshop

 

Dit recept maakt onderdeel uit van een livestream

Die paellapan, is dat nu alleen voor paella? Zeker niet 🔥! Het leent zich ook erg goed om bijvoorbeeld schaal- & schelpdieren even kort aan te zetten, of om producten te stomen met een stoommandje. Hoe dat werkt? Leer het in deze livestream 😁. We gaan in deze livestream aan de slag met een heerlijke paella 🇪🇸, gerookte en geflambeerde mosselen 🇳🇱 met venkel en zeekraal, gestoomde dumplings🇯🇵 en een gestoomde bun buikspek 🇨🇳!

Daarnaast leggen we, op veler verzoek, verschillende multi level systemen uit zoals het EGGspander systeem van Big Green Egg en het divide & conquer systeem van Kamado Joe. Hoe gebruik je de ruimte in je kamado maximaal, wat zijn de verschillende accessoires en hoe combineer je verschillende gerechten dankzij dit systeem?

Bekijk de volledige livestream op Youtube en abonneer je op ons kanaal!

Ingrediënten

  • 1 l sterke kippenbouillon

  • bananenblad

  • 1 pakje dumplingvellen (Ø 9 cm

  • Voor de vulling

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 lente-uitje

  • 1⁄2 rode Spaanse chilipeper

  • 3 takjes bladpeterselie

  • 250 g varkensgehakt

  • 1 tl zwart sesamzaad

  • 1 tl vissaus

  • 1 el oestersaus

  • 1 el maïzena

  • Voor serveren

  • General TSO saus

  • Benodigdheden

  • hitteschild

  • paellapan

  • bamboe stoommand (Ø 30 cm)

  • Zowie Tak

    Geschreven door:

    Barst van de energie en zet zijn jarenlange ervaring als chef in om jou de fijne kneepjes te leren. Naast de workshops bouwt hij horeca concepten, schrijft recepten en is auteur van Het ultieme kamado boek.

    Bekijk team BBQ