Bij een goed BBQ-gerecht hoort natuurlijk ook iets lekker 'on-the-side' bij. In dit recept van onze chef Filip maken we heerlijke gepofte aardappelsalade! In de wedstrijdstijl spareribs video legt Filip je uit hoe dit recept maakt!
Voorbereiding
Begin met het aansteken van de BBQ en breng deze naar een temperatuur van 160 graden met een volledig indirecte opstelling.
Terwijl de BBQ opwarmt, heb je mooi de tijd om de overige ingrediënten voor te bereiden. Begin met het wassen en schrobben van de aardappelen. Pak deze vervolgens in BBQ- en grillfolie met een flinke scheut olijfolie.
Aardappelen poffen
Als de BBQ op temperatuur is, plaats je de aardappelen op het roestvrijstalen rooster en laat je ze ongeveer een uur poffen tot ze volledig gaar zijn.
Snijd ondertussen de bleekselderij in fijne blokjes, hak de hardgekookte eieren fijn, snipper de ui zo fijn mogelijk en snijd de bieslook in dunne ringen.
Zodra de aardappelen gaar zijn, haal je ze uit de BBQ en laat je ze iets afkoelen. Snijd ze vervolgens in grove blokken en meng ze, terwijl ze nog half warm zijn, met de mosterd, azijn en mayonaise. Dit doe je warm zodat deze ingrediënten goed kunnen intrekken en nog meer smaak geven aan de aardappelen.
Meng vervolgens de overige ingrediënten erdoor. Breng de salade goed op smaak en eet deze bij voorkeur lauwwarm.
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Geschreven door:
Filip van Eeckhout
Filip heeft met zijn BBQ-team al diverse prijzen in de wacht gesleept en waakt het liefste de gehele nacht bij zijn geliefde 'brickpit' waar een varken in zijn geheel langzaam op gegaard kan worden. Deze pitmaster deelt zijn geheimen maar al te graag met jou!
Bekijk team BBQ