In dit recept laten wij je zien hoe je een heerlijke gegrilde roodbaarsfilet bereidt, geserveerd met een mediterrane paprika-tomatensalsa. Deze eenvoudige maar smaakvolle maaltijd combineert de rokerige smaak van de gegrilde vis met de frisse en zoete tonen van de salsa. Simpel & Snel!

Tomaten-paprikasalsa

Om te beginnen rooster je de paprika’s totdat ze mooi zacht en zoet worden. Dit doe je door ze rondom goudbruin te grillen. Zodra ze klaar zijn, pak je ze in aluminiumfolie en laat je ze even rusten. Vervolgens snipper je een uitje en hak je een teentje knoflook fijn. Snijd een paar tomaatjes in stukjes om later toe te voegen aan de salsa.

In een pan fruit je de gesnipperde ui en gehakte knoflook aan. Blus dit af met wat appelciderazijn en voeg de tomaatjes toe. Haal de geroosterde paprika’s uit de folie, chop ze fijn en voeg ze toe aan het tomaat-ui mengsel. Voeg ten slotte wat fijngesneden bieslook toe voor extra smaak.

Roodbaarsfilet

Dep de roodbaarsfilet goed droog en maak een paar inkepingen in de huidkant met een mes. Bestrijk de huidkant met wat olie. Leg de filet direct op het gietijzeren rooster van de grill. Na een paar minuten draai je de vis om en grill je de andere kant kort.

Serveer de gegrilde roodbaarsfilet met de paprika-tomatensalsa. Voor een complete maaltijd kun je er een klein gepoft aardappeltje bij serveren.

Tip! Deze producten kan je gebruiken met dit recept

  • Burger flipper Smokin’ Flavours

    • Online op voorraad
  • valderama-cornicabra-500-ml

    Cornicabra olijfolie Valderrama

    • Lekker bij het bakken & braden
    • Leverbaar met iets langere levertijd
  • BBQ-Grill-Folie-BXC

    Grill & BBQ aluminiumfolie

    • Speciaal voor de BBQ
    • Online op voorraad
  • Smoking-Flavours-handschoenen-pose

    Handschoenen 2 stuks Smokin’ Flavours

    • Too hot to handle?
    • Online op voorraad
  • Olive Forged koksmes pr gr

    Olive Forged Koksmes

    • Online op voorraad
  • Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

    • Slice it up!!
    • Online op voorraad

Ingrediënten

  • Roodbaars filet, 2 stuks a 130 gram

  • Olijfolie

  • Punt paprika, 2 stuks

  • Tomaten, stuks

  • Ui, 1 stuk

  • Knoflook, 1 teen

  • Appelcider azijn

  • Peterselie, 1 bos

  • Bieslook, 1 bos

  • Benodigdheden

  • Skillet pan

  • Snijplank

  • Koksmes

  • Burgerflipper

  • Halve maan gietijzeren rooster

  • Halve maan rvs rooster

  • Aluminiumfolie

  • Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

    Geschreven door:

    Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

    Bekijk team BBQ