In dit recept laten wij je zien hoe je een heerlijke gegrilde roodbaarsfilet bereidt, geserveerd met een mediterrane paprika-tomatensalsa. Deze eenvoudige maar smaakvolle maaltijd combineert de rokerige smaak van de gegrilde vis met de frisse en zoete tonen van de salsa. Simpel & Snel!
Tomaten-paprikasalsa
Om te beginnen rooster je de paprika’s totdat ze mooi zacht en zoet worden. Dit doe je door ze rondom goudbruin te grillen. Zodra ze klaar zijn, pak je ze in aluminiumfolie en laat je ze even rusten. Vervolgens snipper je een uitje en hak je een teentje knoflook fijn. Snijd een paar tomaatjes in stukjes om later toe te voegen aan de salsa.
In een pan fruit je de gesnipperde ui en gehakte knoflook aan. Blus dit af met wat appelciderazijn en voeg de tomaatjes toe. Haal de geroosterde paprika’s uit de folie, chop ze fijn en voeg ze toe aan het tomaat-ui mengsel. Voeg ten slotte wat fijngesneden bieslook toe voor extra smaak.
Roodbaarsfilet
Dep de roodbaarsfilet goed droog en maak een paar inkepingen in de huidkant met een mes. Bestrijk de huidkant met wat olie. Leg de filet direct op het gietijzeren rooster van de grill. Na een paar minuten draai je de vis om en grill je de andere kant kort.
Serveer de gegrilde roodbaarsfilet met de paprika-tomatensalsa. Voor een complete maaltijd kun je er een klein gepoft aardappeltje bij serveren.
Tip! Deze producten kan je gebruiken met dit recept
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Geschreven door:
Thomas Rijkers
Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.
Bekijk team BBQ