Thomas zorgt voor een klassieke bereiding van de Noordzeetong. Gebakken in boter, peterselie kappertjes en citroen.
Voorbereidingen
Allereerst gaan we de sjalotj fijn snipperen, vervolgens doen we zelfde met de knoflook, kappertjes en peterselie. Knip met een wildschaar de zijgraten en de kop van de tarbotine af. En halveer de tarbotine over de lengte. Ook dit gaat gewoon met je wildschaar. Wanneer het nodig is kan je de oneffenheden uit de tarbot spoelen. Dep vervolgens de vis goed droog keukenpapier. De vis royaal zouten en peper daarna door de bloem heen halen, hierdoor wordt het visje mooi goudbruin en lekker krokant!
Zeetong op de BBQ
Breng de bbq op een temperatuur van 200 graden. Vet de plancha in met een scheut olijfolie, bak hierin de tarbotine voor 3-4 minuten aan beide zijden. Wanneer de vis wat kleur krijgt voeg je de roomboter toe. De boter lekker over de vis heen scheppen, zodat de vis mooi sappig blijft en een roomboter smaakje krijgt. Voeg daarna de sjalot toe en bak deze kort mee. Hierna zijn de kappertjes en de gehakte peterselie aan de beurt. Blus dan het geheel af met het sap van een halve citroen. Nog eventjes doorbakken. Tijd om te serveren! Haal met je spatel de zeetong en de boterjus uit je kamado.
Tip! Deze producten kan je gebruiken in dit recept
- Sale!Sale!
Gietijzeren plancha halve maan Monolith
- Voor perfect bakken
- Online op voorraad
59,9050,92 Bekijk - Sale!Sale!
Gietijzeren skillet pan Smokin’ Flavours
- Je meest veelzijdige bbq tool
- Online op voorraad
25,9922,09 Bekijk
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Geschreven door:
Thomas Rijkers
Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.
Bekijk team BBQ