Dit dessert maak je makkelijk vooraf, bijvoorbeeld in de middag voordat je gasten 's avonds aanschuiven. Ben je klaar met je gangen schuif je de fruitcrumble in de Big Green Egg en heb je een zorgeloze afsluiting van je diner. Ook leuk om te experimenteren met verschillende soorten fruit.

Bereiding:

  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, de convEGGtor en het rooster, tot 200 °C.
  • Schil intussen de peren en de appels. Snijd ze in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd het vruchtvlees in blokjes en meng ze met het rode fruit. Halveer het vanillestokje in de lengte en schrap het merg eruit. Meng het vanillemerg met de suiker door het fruit en verdeel over een kleine ovenschaal (tip: je kunt hiervoor ook de deksel van de Green Dutch Oven Round gebruiken).
  • Snijd voor het kruimeldeeg de boter in blokjes en meng met de suiker en de bloem tot een kruimeldeeg; voeg als het deeg te slap is extra bloem toe. Verdeel het deeg over het fruit.
  • Plaats de schaal op het rooster en bak de crumble in ca. 40 minuten goudbruin en gaar.

Ingrediënten

  • 2 peren

  • 2 appels

  • 125 g rood fruit

  • 1 vanillestokje

  • 30 g suiker

  • Voor het kruimeldeeg:

  • 120 g gezouten boter

  • 100 g suiker

  • 100 g bloem

  • Benodigdheden

  • Conveggtor

  • Ovenschaal

  • Geschreven door:

    Ze noemen ons foodies, ‘food freaks’ of zelfs culinaire hedonisten. Maar wat voor label je ook op ons plakt, wij blijven onszelf. Wij halen uit het leven wat erin zit en maken van genieten onze missie. En omdat we onze zintuigen niet voor niets hebben, zetten we ze voor de volle 100% in.

    Bekijk team BBQ