De Cheeseburger, perfect gegrild rundvlees, smeltende kaas en verse toppings. Klinkt als muziek in de oren, toch? Pam laat in deze video zien hoe je de lekkerste cheeseburger maakt.

Voorbereiden rundernek

Begin met het snijden van de rundernek in kleinere stukken en vermaal tot gehakt met een gehaktmolen. Belangrijk om de 5mm plaat op de gehaktmolen te gebruiken, zo krijg je nog een goede bite in je burger. Wanneer je fijner gaat malen kan het vlees wat papperig worden.

Op smaak brengen en vormen

Breng het gehaktmengsel op smaak met de beef or steak rub. Kneed het gehakt niet te hard door, zo behoud je de bite. Vorm met de Hamburgerpers Smokin’ Flavours de hamburgers en zet ze daarna opzij in de koelkast. Ook erg leuk om deze stap samen met de kids te doen!

Side Dish

Was en snij de tomaat & salade. De coeur de boeuf  is een tomaat die een hele volle smaak geeft. Ook kan je kiezen voor de honingtomaat of de Italiaanse San Marzano Pomodoro tomaten een tip: bewaar ze enkele dagen buiten de koeling. Hierdoor worden ze zoeter en smaakvoller. Om de tomaat lekker op smaak te brengen kan je wat peper en zout naar smaak toevoegen. Snij nu de uiteindes van boontjes af, snij de ui in ringen. Breng daarna de boontjes en ui op smaak met olijfolie, chili zout van Zeeuwsche Zoute en peper.

Ben je een echte kaasliefhebber? Probeer dan als side dish de lekkere mac en cheese. Kook macaroni zoals aangegeven op verpakking, spoel nadien af onder koud water en laat goed uitlekken. Meng vervolgens de macaroni met roomkaas, cheddarkaas en pastamix kaas, snuf beef or steak rub en voeg indien gewenst nog wat meer kruiden toe. Vergeet niet wat kaas over te houden voor over de ovenschotel. Giet het macaronimengsel in een vuurvaste schaal, werk af met een beetje geraspte kaas en bak in oven op 180gr +-15min of in BBQ op indirect vuur +-20min tot de korst mooi goudbruin ziet.

Cheeseburger van de BBQ

Verwarm je gietijzeren skillet op de bbq met een scheut olie, bak hierin de boontjes met het uitje samen met een snuf peper & zout, zet ze apart als deze gaar zijn.

Bak de hamburgers en grill de hamburgerbroodjes kort op de BBQ. Zonder boter en zonder olie. Voeg indien gewenst enkele rooksnippers van Smokin’ Flavours toe aan de kolen, bak de hamburgers tot een kerntemperatuur van +-55gr voor medium. Let op als je gemengd gehakt hebt, wil je natuurlijk dat die goed doorbakken is. De cheese van deze cheeseburger kan natuurlijk niet ontbreken! Leg een plakje kaas op de burger, zodat deze heel even kan smelten. Nu kan de hamburger worden gebouwd samen met het hamburgerbroodje, saus, verse sla, een schijf coeur de bouf tomaat, de hamburger, een schepje union en bacon erbij, boontjes on de side en last but not least de Mac & Cheese als side dish.

Tip! Deze producten kan je gebruiken bij dit recept

  • Burger flipper Smokin’ Flavours

    • Online op voorraad
  • East-Coast-Style-Bacon-Onion

    East Coast Bacon & Onion Topping Grate Goods

    • East coast style
    • Online op voorraad
  • Grate Goods Mississippi Comeback Barbecue Saus

    • Online op voorraad
  • Grate Goods Premium Beef or Steak Rub

    • Online op voorraad
  • Hamburgerpers Smokin’ Flavours

    • Voor 2 verschillende maten burgers
    • Online op voorraad
  • Cover Het Ultieme Burgerboek_3D folie

    Het Ultieme burgerboek

    • Burger om je tanden in te zetten! 🍔
    • Online op voorraad
  • Zeeuwsche-zoute-peper-molen

    Pepermolen Zeeuwsche Zoute

    • Biologische zwarte peper
    • Online op voorraad
  • Valderama-smoked-arbequina-250-ml

    Smoked Arbequina olijfolie Valderrama

    • Extra rokerig
    • Online op voorraad
  • Smokin’ Flavours rooksnippers hickory 1700 ml

    • Lekker bij vlees, vis & gevogelte
    • Online op voorraad
  • Zeeuwsche-Zoute-Chili-zoutmolen-1

    Zoutmolen chilizout Zeeuwsche Zoute

    • Puur zout in combinatie met chili
    • Online op voorraad

Ingrediënten

  • Hamburger broodjes, 2 stuks

  • Cheddar kaas, 2 stuks

  • Ui, 1 stuk

  • Rooksnippers Hickory een handje

  • Rundernek of rundergehakt, 500 gram

  • Premium Beef or Steak Rub

  • Bacon & Onion Topping Grate

  • Peper, naar smaak

  • Zout, naar smaak

  • Chilizout, naar smaak

  • Goods, naar smaak

  • Coeur de boeuf tomaat of honing tomaat, 1 stuk

  • Een paar blaadjes sla

  • Boontjes, 200 gram

  • Olijfolie

  • Benodigdheden

  • Hamburger bundel

  • Het ultieme hamburger boek

  • Gietijzeren rooster

  • Multilevel systeem

  • souvlaki-recept-pam

    Geschreven door:

    Van jongs af aan is Pamela al druk bezig in de keuken. Als self-taught chef heeft ze zichzelf alles geleerd wat ze weet over koken en op 23 maart 2020 besloot ze haar passie voor koken te delen met de wereld door mijn eigen Instagram-account, genaamd @KokenmetPam, te starten.

    Bekijk team BBQ