Voor een pizza uit de Big Green Egg kamado kan je me ’s nachts wakker maken! Heerlijk! Zelf ben ik niet zo een voorstander van een dik belegde pizza maar van super smaakcombinaties en ingrediënten van hoge kwaliteit. Mijn visie is dat je een betere smaak krijgt wanneer je een pizza niet vol legt. Laat de ingrediënten voor zich spreken!
Bereidingswijze
- Steek de kamado zoals de Big Green Egg of een ander merk aan en breng hem met hitteschild en pizzasteen naar de 275 graden en laat deze minimaal 30 minuten voorverwarmen.
- Pel de knoflook en strip alle kruiden. Voeg alle ingrediënten voor de pizzasaus in een litermaat of mengkom toe en pureer deze met de staafmixer helemaal fijn. Proef deze even of hij goed op smaak is. Hij mag best wat peper en zout bevatten.
- Bestrooi je pizzaschep met een beetje mais- of griesmeel. Dit zorgt ervoor dat de bodem niet aan je schep blijft plakken. Rol je pizzabolletje uit tot een mooie dunne bodem. Ben je fan van van een dikkere bodem laat je hem iets dikker. Probeer de bodem niet te dik met je garnituur te beleggen. Smeer met een lepel een dunne laag pizzasaus over de bodem heen. Beleg deze met zongedroogde tomaten, olijven en blokjes feta.
- Schuif met behulp van de pizzaschep de pizza op de loeihete pizzasteen en bak deze in ongeveer 6-7 minuten heerlijk krokant goudbruin.
- Schep de pizza vervolgens uit je kamado en beleg hem met rucola, parmaham en sprenkel er wat olijfolie overheen. Snijd deze met de groot pizzames (pizza cutter) in 8 gelijke stukken.
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Geschreven door:
Boy Tak
Boy’s passie is ontstaan in zijn jarenlange horeca ervaring. Nu zet hij zijn kennis & kunde om jouw gerechten op een steeds hoger niveau te krijgen en je mee te nemen in zijn belevingswereld.
Bekijk team BBQ