In dit recept een superlekkere bao bun gevuld met eendenborstfilet en dumplings on the side gemaakt op de BBQ! Deze eendenborst ga je nog eventjes verder garen en daarna 'pullen' en dan gaan we de bao bun vullen met deze heerlijke eend!

In deze verpakking zitten twee mooie eendenborsten. Deze zijn al voorgegaard en gaan we insmeren met een rub en vervolgens verder garen in de BBQ, zodat je het vlees goed uit elkaar kan trekken voor een heerlijke pulled duck. Vervolgens verwijder je de huid en die ga je dan krokant uitbakken voor een extra bite.

Pulled duck 🦆

Maar allereerst brengen we de BBQ naar 150 graden met een volledig indirecte opstelling met  Sloroller (hitteschild) en RVS-rooster. Daarna ga je de eendenborsten op smaak brengen met de Chinese Take-Away van Angus & Oink. Deze kan je royaal aan beide kanten goed insmeren. Wanneer je dit gedaan hebt, leg je hem op het rvs rooster en laat hem nog even verder garen voor 45 minuten.

Bao-bun-peking-eend-thomas-recept-BBQ-experience-center-4

De huid is nu nog vrij zacht, dus die haal je er af en houd je even apart. Deze bak je straks mooi krokant uit. Deze eendenborst is al voorgegaard, dus na een uurtje in de BBQ kan je deze gaan plukken. Doe dit wel met handschoenen aan, want ze zijn nog vrij warm. Als het vlees is geplukt, doe je de Magic Five van Saus.Guru erbij.

Vervolgens verwissel je opstelling van de BBQ. Van een volledig indirecte opstelling naar een half direct en half indirecte opstelling, met aan één kant een rvs rooster en andere kant een halve plancha. Op de plancha leg je de huid en bak deze af tot die mooi krokant is geworden. Zodra deze krokant zijn snijd je deze fijn. De plancha laat je expres niet voorverwarmen, zo kan de eendenhuid rustig op temperatuur komen en kan het vet er uit gebakken worden. Op het rvs rooster zet je een skillet met een klein beetje water erin. Daar zet je straks de stoommand op met de bao buns. In de skillet leg je de dumplings.

Dumplings vouwen

Terwijl de huidjes aan het uitbakken zijn, ga je de dumplings vouwen. Leg 9 gyoza vellen uit en vul ze met een beetje pulled duck. Bevochtig vervolgens de rand met een beetje water, vouw de dumplings dicht en knijp de randen bij elkaar zodat deze stevig vast zitten. Leg de dumplings in de met water gevulde skillet met de sluiting naar boven. Hierboven plaats je de stoommand met daarin de bao buns. Hierdoor kan je in één keer de broodjes opwarmen en de dumplings garen.

Bao-bun-peking-eend-thomas-recept-BBQ-experience-center-7

Bao buns

Bao buns zijn gemaakt van rijstbloem, hierdoor zijn ze lekker fluffy van structuur. Deze hoef je alleen maar op te warmen. Door de stoom die van de skillet afkomt worden ze vanzelf warm.

Bao-bun-peking-eend-thomas-recept-BBQ-experience-center-11

Haal na 2-3 minuten de stoommand van de skillet af en laat het water verder verdampen, zo komt de skillet droog te staan en wordt de bodem van dumplings lekker krokant gebakken. De dumplings zijn klaar als ze goudbruin gebakken zijn. Vul ondertussen de bao bun met pulled duck en werk dit af met de krokant gebakken huid. 

Snij de komkommer en de radijzen in fijne reepjes en maak deze aan met de Sushi azijn en de Mirin. Breng dit verder op smaak met peper en zout en doe dit vervolgens ook tussen het broodje.

Thomas laat je in deze video zien hoe je dit recept maakt

Tip! Deze producten kun je gebruiken in dit recept

  • Angus & Oink – Chinese Takeaway

    • Doet je niet denken aan je afhaalmaaltijd
    • Online op voorraad
  • Nitril handschoen poedervrij zwart

    Nitril handschoen poedervrij zwart

    • Online op voorraad
  • SG107-Magic-Five-500ml

    Saus.Guru BBQ Saus Magic Five

    • The Asian collection
    • Online op voorraad
  • Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

    • Slice it up!!
    • Online op voorraad

Ingrediënten

  • Geroosterde eendenborst

  • Angus & OInk - Chinese Takeaway

  • Saus.Guru Magic Five

  • Bao Buns, 3 stuks

  • Dumplingvellen, 9 stuks

  • Komkommer, 1/3

  • Radijzen, 3 stuks

  • Sushi Azijn, 1 dl

  • Mirin, 0,5 dl

  • Peper

  • Zout

  • Benodigdheden

  • Halve maan plancha

  • Halve maan rvs rooster

  • Hele rvs rooster

  • Sloroller (hitteschild)

  • Bamboe Stoommandje

  • bamboe stoommandje deksel

  • Skillet

  • Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

    Geschreven door:

    Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

    Bekijk team BBQ