Fluffy, Fruity, Freshness deze combinatie zorgt voor een ultiem ontbijt, lunch of hoofdgerecht. Stack’m zo hoog als jij wil! De smaakcombinatie van kip en chipotle tot framboos en munt. Die vier dan weer samen zocht voor een mond vol smaak explosies!
Dit recept is volledig op de bbq te bereiden, je zult dit dan wel in delen moeten doen, aangezien je voor de pancakes een andere temperatuur nodig hebt dan voor de kip. Je kan ervoor kiezen eerst een gietijzeren pan op de Q te zetten en hierin de pancakes te bakken en deze daarna weer te verwarmen op de Q. Of terwijl de kip op de Q ligt de pancakes in de keuken te bereiden. Het recept voor het beslag blijft hetzelfde.
Voorbereiding
Doe de kippendijen in een mengkom en strooi de rub er overheen. Wanneer het mogelijk is probeer dit al de dag van te voren te doen. Zet deze dan afgedekt in de koelkast. Breng de kamado op 110 graden en leg de plate setter erin.
Op de BBQ & beslag maken
Leg nu de kippendijen erop en lak ze met de saus af. Begin nu met het maken van het beslag. Splits de eieren voeg alle ingrediënten behalve het eiwit samen in een beslagkom en mix dit tot een klontvrij beslag. Ontvet nu een nieuwe beslagkom (bijv. Met een citroen en maak droog) sla hier het eiwit in stijf tot je het ondersteboven kunt houden zonder dat het eruit valt. Spatel dit door het beslag heen.
Tip. je kunt met een ijslepel precieze pancakes maken qua hoeveelheid.
Pancakes bakken
Verhit een klontje roomboter of olijfolie in een pan en bak de pancakes goudbruin. Draai nu de kippendijen om en lak deze weer af. Wanneer deze gaar zijn (kerntemperatuur 75 graden) kun je ze van de kamado afhalen. Pull de kip nu voeg eventueel nog wat extra saus toe. Snij de munt fijn en roer deze door de pulled chicken heen.
Nu kun je beginnen met stacken. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Geschreven door:
Dennis Werner
Nooit inspiratie gebrek. Knoop een gesprek met Dennis aan en hij zal je alle mogelijkheden qua technieken en ingrediënten enthousiast vertellen. Fulltime bezig met BBQ & werkt bij saus.guru.
Bekijk team BBQ