Adana kebab is oorspronkelijk een Turks gerecht dat bestaat uit gekruid lamsgehakt dat boven de brandende houtskool wordt klaargemaakt. Thomas legt je in deze video uit hoe je recept klaarmaakt. Want de beste Adana kebab maak jezelf!
Flatbread
Als eerste gaan we aan de slag met de flatbreads. Hiervoor mengen we alle ingrediënten bij elkaar en kneden we het deeg tot een soepel geheel. Laat het vervolgens ongeveer 45 minuten rijzen. Na 45 minuten haal je het deeg uit de mengkom en maak je er 2 bolletjes van. Rol vervolgens met een deegroller het deeg zo plat mogelijk. Hoe platter, hoe beter het deeg bakt. Dit doen we in de kamado met een volledig indirecte opstelling en een pizzasteen op een temperatuur van 270 graden.
Gepofte paprika van de tafelgrill
Steek de tafelgrill aan en zorg ervoor dat deze goed heet is (+/- 200 graden). Pof de paprika op de kamado tot deze rondom zwart en zacht is geworden.
De kebab
Snipper ondertussen de ui en hak de knoflook. Wanneer de paprika rondom zwart en zacht is, pel je en hak je de gepofte paprika fijn. Hak ook de platte peterselie. Doe het lamsgehakt in een bekken en voeg hier de ui, knoflook, Shawarma rub en gerookt paprikapoeder aan toe. Kneed het geheel goed door tot je een vaste gehaktmassa krijgt. Meng vervolgens de gehakte gepofte paprika en platte peterselie door het gehaktmengsel.
Verdeel het gehaktmengsel in 2 gelijke stukken en kneed deze rond de RVS spiezen. Zorg ervoor dat de tafel grill goed warm is (+/- 250 graden). Grill de kebabs op het rooster van de tafelgrill tot ze rondom mooi goudbruin zijn en de kern een temperatuur heeft bereikt van 56 graden.
De munt yoghurt
Maak de munt yoghurt door de yoghurt te mengen met gehakte muntblaadjes en deze op smaak te brengen met za’atar.
Thomas legt je in deze video uit hoe je het recept maakt
Tip! Deze producen kan je gebruiken met dit recept
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Geschreven door:
Thomas Rijkers
Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.
Bekijk team BBQ