Wat gaan we doen?
Waar denk je aan bij een wild & winter workshop? Wij denken aan diepe, sterke smaken, wild, werken met gietijzer en vooral veel smaak!
Wat mag je verwachten qua producten? Uiteraard het beste wild uit het seizoen! Bij deze presenteren we je het fantastische 4-gangenmenu dat we hebben bedacht om samen te maken:
Let op: wanneer je deze workshop vorig jaar gevolgd hebt, brengt deze masterclass je waarschijnlijk niet veel nieuws – behalve veel gezelligheid 😊.
Glühwein bij binnenkomst
***
Amuse bij aanvang
Brioche met rilette van fazant
Deze klassieker uit de Franse keuken vraagt om een mooie uiencompote
***
Gebakken tarbotine
Met kappertjes, peterselie, citroen en venkel in zoutkorst
***
Fazant
Met alcacer zuurkool en gepofte krieltjes
***
Duo van hert
We maken een hertenstoof en een aan het spit gegaarde rack. Met een crème van knolselderij en in gerookte boter gebakken paddenstoelen.
***
Muffin van stoofperen
Met vanillesaus en gegrilde stoofpeer.
Let op: wanneer je deze workshop vorig jaar gevolgd hebt, brengt deze masterclass je waarschijnlijk niet veel nieuws – behalve veel gezelligheid 😊
Wat komt er aan bod?
- 4 gerechten die je uiteraard zelf gaat bereiden. Vooral vlees, maar ook vis, wintergroenten en bijpassende garnituren.
- Wild uitleg & beleving.
- Demonstratie uitbenen.
- Verschillende bereidingstechnieken.
- We werken hele gangen uit met bijpassende garnituren en bijgerechten.
Workshop 2.0 of 3.0?
Sommige workshops geven we al een tijdje, en we vonden het tijd voor vernieuwing! Daarom hebben we onze workshops een versienummer gegeven. Heb je eerder al een workshop bij ons gevolgd? Kijk dan goed naar het nummer achter de workshop. Grote kans dat we intussen een nieuwe versie hebben, met volledig nieuwe recepten, technieken en inspiratie! Je kan de workshop dus gerust opnieuw volgen en weer heel wat bijleren.
Over deze workshop
Heb je al een tijdje een kamado zoals een Big Green Egg, Bastard, Monolith, Kamado Joe of een andere BBQ, en ben je klaar om je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen? Schrijf je dan nu in voor een masterclass!
Zelf doen staat centraal in onze workshops. Lekker aan de slag gaan met koken in de praktijk, daar leer je het meeste van! Bij ons maken alle deelnemers zelf elk gerecht, in plaats van dat het ene groepje recept A maakt en een ander groepje recept B. Door 5 uur uit te trekken en 4 gerechten te bereiden, kunnen we veel behandelen én leren!
Tijdens deze 5 uur durende workshop gaan we dieper in op de mogelijkheden en bereidingstechnieken. Bij vrijwel elke masterclass maak je zelf 4 overheerlijke gerechten. We slaan de basis en theorie van het werken met de kamado over, en gaan meteen aan de slag met uitgebreide recepten en bereidingswijzen.
Het leuke is dat we één thema uitkiezen en dat helemaal samen uitdiepen. Kies dus een onderwerp en laat je door ons meenemen in onze passie om jouw outdoor cooking skills naar een hoger niveau te tillen!
Gratis BXC schort t.w.v. € 29,90 bij een workshop!
Heb je al eens een workshop bij ons gevolgd? Dan weet je dat je in één van onze schorten de heerlijkste gerechten staat te bereiden. Voor ons is zo’n schort het perfecte aandenken aan die fijne ervaring. Daarom krijg je vanaf nu, na het volgen van een workshop, een gratis schort ter waarde van € 29,90 mee naar huis! Het schort heeft een handige zak vooraan en is beschikbaar in twee kleuren. Natuurlijk staat ons BBQ Experience Center logo er trots op.
Ben je op zoek naar een origineel cadeau? Schenk dan een workshop met onze workshop cadeaubon!