Wat gaan we doen?
Ben je klaar voor de vleeseditie van de masterclass? We gaan he-le-maal los met diverse bereidingen van de mooiste stukken vlees uit de meest verre windstreken. Prachtige stukken vlees van de beste kwaliteit, een echte BBQ-workshop voor de carnivoor. Uiteraard aangevuld met mooie side dishes. Deze wil je niet missen!
Wat behandelen we?
- 4 heerlijke gerechten met vlees die je uiteraard helemaal zelf gaat klaarmaken. Denk aan mooie stukken vlees die je zelf niet snel zou pakken of zelfs niet kent. Varken, rund, gevogelte… van alles komt langs!
- Verschillende bereidingstechnieken om de lekkerste smaak te krijgen. Veel grillen, bakken, zelf rub maken en roken.
- Gerechten die we bereiden helpen je om het uiterste uit het stukje vlees te halen. Maar we behandelen ook bijvoorbeeld het maken van een grillworst, het uitsnijden van een gegaarde kip en het schoonmaken van een kalfshaas. Praktische tips die je thuis ook kunt toepassen!
- We werken hele gangen uit met bijpassende garnituren en bijgerechten.
- Waar je op moet letten bij het kopen van vlees. Hoe herken je een goed product en wat is het verschil tussen bepaalde rassen?
Workshop 3.0 of 4.0?
Sommige workshops geven we al een tijdje en vonden het tijd voor vernieuwing! Daarom geven we aan onze workshops een versienummer. Heb je al eerder een workshop bij ons gevolgd, kijk dan goed naar het nummer achter de workshop. Grote kans dat we alweer een nieuwe versie hebben met volledig nieuwe recepten, technieken en inspiratie! Deze kun je dan prima opnieuw volgen om weer nieuwe dingen te leren. De vlees 4.0 masterclass geven we vanaf 1 juni 2024 een geheel vernieuwd menu en technieken!
Over deze workshop
Heb je al een tijdje een kamado zoals een Big Green Egg, Bastard, Monolith, Kamado Joe of een andere BBQ, en ben je klaar om je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen? Schrijf je dan nu in voor een masterclass!
Zelf doen staat centraal in onze workshops. Lekker aan de slag gaan met koken in de praktijk, daar leer je het meeste van! Bij ons maken alle deelnemers zelf elk gerecht, in plaats van dat het ene groepje recept A maakt en een ander groepje recept B. Door 5 uur uit te trekken en 4 gerechten te bereiden, kunnen we veel behandelen én leren!
Tijdens deze 5 uur durende workshop gaan we dieper in op de mogelijkheden en bereidingstechnieken. Bij vrijwel elke masterclass maak je zelf 4 overheerlijke gerechten. We slaan de basis en theorie van het werken met de kamado over, en gaan meteen aan de slag met uitgebreide recepten en bereidingswijzen.
Het leuke is dat we één thema uitkiezen en dat helemaal samen uitdiepen. Kies dus een onderwerp en laat je door ons meenemen in onze passie om jouw outdoor cooking skills naar een hoger niveau te tillen!
Gratis BXC schort t.w.v. € 29,90 bij een workshop!
Heb je al eens een workshop bij ons gevolgd? Dan weet je dat je in één van onze schorten de heerlijkste gerechten staat te bereiden. Voor ons is zo’n schort het perfecte aandenken aan die fijne ervaring. Daarom krijg je vanaf nu, na het volgen van een workshop, een gratis schort ter waarde van € 29,90 mee naar huis! Het schort heeft een handige zak vooraan en is beschikbaar in twee kleuren. Natuurlijk staat ons BBQ Experience Center logo er trots op.
Ben je op zoek naar een origineel cadeau? Schenk dan een workshop met onze workshop cadeaubon!