Wat gaan we doen?
Die eerste geur van een verse oester die je opent, dat zuchtje zeelucht dat vrijkomt… en dan het geluid van een hele zeebaars die ligt te sissen op de BBQ. Of een kreeft waarvan je precies ziet dat ‘ie goed zit: stevig vlees, vol smaak. In de masterclass “Uit de Zee” duiken we samen het diepe in. Geen zalmpje op een plankje, maar écht aan de slag met de mooiste producten uit de zee. Denk aan technieken die je thuis ook kunt doen, tips van onze chefs en gerechten waarmee je vrienden gegarandeerd onder de indruk zijn.
Wat kun je verwachten?
Tijdens deze uitgebreide masterclass duiken we diep in de bereidingstechnieken die je nodig hebt om vis en zeevruchten perfect te bereiden op de BBQ. Denk aan:
- Hoe maak je vis schoon? Diverse vissen bij deze workshop dienen nog volledig schoongemaakt te worden, hier nemen we je in mee zodat je thuis hier ook lekker mee aan de slag kunt.
- Verschillende bereidingstechnieken om de lekkerste smaak te krijgen. Roken, grillen, low&slow, stomen en bakken.
- Vier verschillende gerechten met schaal-&schelpdieren en vis. We zijn op zoek gegaan naar producten die niet op elke menukaart staan, maar wél waanzinnig lekker zijn!
- Waar je op moet letten bij het kopen van vis en schaal- & schelpdieren. Hoe herken je een vers product?
- Hoe werk je zelf met de seizoenen mee?
Wij krijgen dagelijks verse aanvoer rechtstreeks vanuit de visafslag aan de Schelde. Verser kun je het niet vinden, én dat proef je! Je krijgt niet alleen de technieken mee, maar ook tips over het herkennen van écht verse producten en het combineren met sauzen, rubs en garnituren die jouw gerecht nog beter te maken.
Over deze workshop
Ben je al bekend met de BBQ en wil je meer leren over het bereiden van vis en zeevruchten? Dan is dit dé workshop voor jou.
Zelf doen staat in onze workshops centraal. Lekker bezig zijn met koken in de praktijk, daar steek je tenslotte het meeste van op! Bij ons maken alle deelnemers zelf alle gerechten, in plaats van dat een groepje recept A maakt, en een ander groepje recept B maakt. Door 5 uur uit te trekken en 4 gerechten te maken kunnen we lekker veel behandelen én leren!
Tijdens deze 5 uur durende workshop gaan we veel dieper op de mogelijkheden en bereidingstechnieken van de kamado. Bij vrijwel elke masterclass maak je zelf 4 heerlijke gerechten. De theorie en basis van het werken met de kamado slaan we over en gaan direct aan de slag met uitgebreide recepturen en bereidingswijzen.
Het leuke is dat we een bepaald onderwerp vastpakken en dit helemaal gaan uitdiepen met elkaar. Kies dus een onderwerp en laat je door ons meenemen in onze passie om jouw outdoor cooking skills naar een hoger niveau te tillen!
Nieuw: Gratis BXC schort t.w.v. €29.90 bij een workshop!
Als je eerder een workshop bij ons gevolgd hebt, dan weet je dat je in één van onze schorten de mooiste gerechten staat te koken. Wat ons betreft, is een schort een mooi aandenken aan die leuke ervaring. Daarom krijg nu na het volgen van een workshop een gratis schort t.w.v. €29.90 mee naar huis krijgt! Het schort heeft een handige zak aan de voorkant en is verkrijgbaar in twee kleuren. Uiteraard met ons BBQ Experience Center logo erop.
Zoek je nog een origineel cadeau? Doe een workshop cadeau met onze workshop cadeaubon!