Tomasu sambal

Zoet & pittig

17,50

Online op voorraad
Bestel nu, maandag verzonden
Bekijk of haal ‘m op in een van onze experience centers

Deze sambal van Tomasu is gemaakt van Madame Jeanette-pepers en sesamzaadjes, gedrenkt in de sweet & spicy sojasaus van Tomasu. Het proces begint met het brouwen van sojasaus gedurende meer dan 24 maanden, gevolgd door nog eens 6 maanden om onze zoete en pittige variant te creëren. De laatste stap bestaat uit het laten fermenteren van het residu voor nog eens 6 maanden, wat resulteert in een werkelijk ongeëvenaarde sambal.

Ingrediënten

tijm, sojasaus (water, SOJABONEN, TARWE, zout), suiker, Madame Jeanette-pepers, SESAMZAAD

Meer over Tomasu

Tomasu Sojasaus is de enige micro gebrouwen sojasaus in Europa en vindt zijn oorsprong in Rotterdam, Nederland. De oprichter, Thomas Uljee, geboren en getogen in Rotterdam, leerde zichzelf de kunst van het brouwen van sojasaus door de wereld rond te reizen, online onderzoek te doen en 3 jaar van vallen en opstaan ​​door nauw samen te werken met zijn brouwpartner-in-crime Piet van Westen.

Met respect voor eeuwenoude Japanse en Nederlandse tradities, wordt de sojasaus minimaal 24 maanden gefermenteerd en gerijpt in 25- tot 50 jaar oude whiskyvaten die speciaal afkomstig zijn van de beste distilleerderijen van Schotland. Door deze vaten als rijpingsvat te gebruiken, is de smaak vrij rijk en uniek.

Geïnspireerd door ‘s werelds beste wijnmakerijen en gedreven door de overtuiging dat echte kwaliteit alleen kan worden nagestreefd door volledige autonomie in elke stap in het proces, ging Thomas in 2014 een partnerschap aan met de lokale boer Jeroen Klompe. Sinds de dag ligt de gezamenlijke focus op het streven naar de gezondste en meest voedzame grond om zo de meest smaakvolle ingrediënten voor de sojasaus te verbouwen.

Dit resulteert in lokaal geteelde en zorgvuldig geselecteerde sojabonen en tarwe. Deze twee ingrediënten worden gecombineerd met bronwater en natuurlijk grof grijs zeezout, geoogst in Bretagne, Frankrijk.

De fermentatie wordt gestart door de toevoeging van onze eigen schimmel, Aspergillus Oryzae Tomasu. Het enige ingrediënt dat daarna wordt toegevoegd is tijd. De tijd neemt minimaal 24 maanden in beslag en garandeert een fijne, diepe en subtiele smaak.

Eenmaal geperst, krijgt de rauwe sojasaus nog eens 12 maanden de tijd om te bezinken en zijn unieke smaken verder te ontwikkelen. Daarna wordt het gebotteld, geëtiketteerd en met de hand genummerd om elke fles afzonderlijk te controleren voordat ze haar goedkeuring geeft. Elke fles Tomasu Soy Sauce is het resultaat van een single barrel journey van minimaal 3 jaar.

Artikelnummer: 7061252473519

Dé specialist met meer dan 15 jaar ervaring!

365 dagen bedenktijd + gratis retour

500+ BBQ's op voorraad

Gratis bezorgd vanaf €30 in NL en BE

Accessoires voor 16u besteld, dezelfde werkdag verzonden

BBQ's op afspraak geleverd

9,1 uit ruim 6000 beoordelingen

Shopping Secure gecertificeerd

1000m2 beleving in hét BBQ Experience Center!

Onze unieke service