Wat gaan we doen?
Iedereen heeft wel eens gasten over de vloer of geeft een feestje. Je wilt geen uitgebreid diner serveren, maar diverse kleine lekkere hapjes. Noem het tapas, noem het streetfood, het gaat om kleine, lekkere gerechtjes & bites. De gemeende deler bij streetfood is altijd: superverse ingrediënten, simpele bereidingen en smaakexplosies.
In deze workshop brengen we volop inspiratie voor juist dit moment. Uit keukens van over de hele wereld halen we inspiratie en hebben we een selectie gemaakt van de lekkerste bites die jij gemakkelijk aan je gasten kunt serveren. De chefs bij het BBQ Experience Center hebben meerdere reizen gemaakt naar plaatsen waar streetfood centraal staat, voornamelijk naar Azië. Gerechten uit Azië gaan dus zeker niet ontbreken, maar ook uit Zuid-Amerika, Afrika en Europa gaan we superlekkere gerechten maken. Streetfood komt overal ter wereld voor!
Wat behandelen we?
- Veel verschillende gerechten en bites met diverse ingrediënten. Vlees, vis, groenten, alles komt voorbij. We gebruiken de wereldkeuken en onze ervaringen van diverse reizen.
- We werken met exclusieve en toegankelijke producten, een mooie mix.
- Diverse bereidingstechnieken om de gerechtjes op de BBQ klaar te maken. Denk aan grillen, bakken, stoven, slowcooken; eigenlijk komen alle technieken wel voorbij. Enige ervaring is hierom wel vereist.
- Technieken om zelf bij een feestje niet de hele tijd in de buitenkeuken te staan, maar te kunnen genieten met je gasten.
Workshop 2.0 of 3.0?
Sommige workshops geven we al een tijdje, en we vonden het tijd voor vernieuwing! Daarom hebben we onze workshops een versienummer gegeven. Heb je eerder al een workshop bij ons gevolgd? Kijk dan goed naar het nummer achter de workshop. Grote kans dat we intussen een nieuwe versie hebben, met volledig nieuwe recepten, technieken en inspiratie! Je kan de workshop dus gerust opnieuw volgen en weer heel wat bijleren.
Over deze workshop
Heb je al een tijdje een kamado zoals een Big Green Egg, Bastard, Monolith, Kamado Joe of een andere BBQ, en ben je klaar om je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen? Schrijf je dan nu in voor een masterclass!
Zelf doen staat centraal in onze workshops. Lekker aan de slag gaan met koken in de praktijk, daar leer je het meeste van! Bij ons maken alle deelnemers zelf elk gerecht, in plaats van dat het ene groepje recept A maakt en een ander groepje recept B. Door 5 uur uit te trekken en 4 gerechten te bereiden, kunnen we veel behandelen én leren!
Tijdens deze 5 uur durende workshop gaan we dieper in op de mogelijkheden en bereidingstechnieken. Bij vrijwel elke masterclass maak je zelf 4 overheerlijke gerechten. We slaan de basis en theorie van het werken met de kamado over, en gaan meteen aan de slag met uitgebreide recepten en bereidingswijzen.
Het leuke is dat we één thema uitkiezen en dat helemaal samen uitdiepen. Kies dus een onderwerp en laat je door ons meenemen in onze passie om jouw outdoor cooking skills naar een hoger niveau te tillen!
Gratis BXC schort t.w.v. € 29,90 bij een workshop!
Heb je al eens een workshop bij ons gevolgd? Dan weet je dat je in één van onze schorten de heerlijkste gerechten staat te bereiden. Voor ons is zo’n schort het perfecte aandenken aan die fijne ervaring. Daarom krijg je vanaf nu, na het volgen van een workshop, een gratis schort ter waarde van € 29,90 mee naar huis! Het schort heeft een handige zak vooraan en is beschikbaar in twee kleuren. Natuurlijk staat ons BBQ Experience Center logo er trots op.
Ben je op zoek naar een origineel cadeau? Schenk dan een workshop met onze workshop cadeaubon!