Streetfood 3.0

Masterclasses
1 2 3 4 5
Ervaren

104,50

p.p.

Geen data beschikbaar voor deze locatie

Voor deze locatie is op dit moment geen datum beschikbaar. Laat je gegevens achter en we sturen je een (eenmalige) e-mail wanneer er weer nieuwe data beschikbaar zijn.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat gaan we doen?

Iedereen heeft wel eens gasten over de vloer of geeft een feestje. Je wilt geen uitgebreid diner serveren, maar diverse kleine lekkere hapjes. Noem het tapas, noem het streetfood, het gaat om kleine, lekkere gerechtjes & bites. De gemeende deler bij streetfood is altijd: superverse ingrediënten, simpele bereidingen en smaakexplosies.

In deze workshop brengen we volop inspiratie voor juist dit moment. Uit keukens van over de hele wereld halen we inspiratie en hebben we een selectie gemaakt van de lekkerste bites die jij gemakkelijk aan je gasten kunt serveren. De chefs bij het BBQ Experience Center hebben meerdere reizen gemaakt naar plaatsen waar streetfood centraal staat, voornamelijk naar Azië. Gerechten uit Azië gaan dus zeker niet ontbreken, maar ook uit Zuid-Amerika, Afrika en Europa gaan we superlekkere gerechten maken. Streetfood komt overal ter wereld voor!

Wat behandelen we?

  • Veel verschillende gerechten en bites met diverse ingrediënten. Vlees, vis, groenten, alles komt voorbij. We gebruiken de wereldkeuken en onze ervaringen van diverse reizen.
  • We werken met exclusieve en toegankelijke producten, een mooie mix.
  • Diverse bereidingstechnieken om de gerechtjes op de BBQ klaar te maken. Denk aan grillen, bakken, stoven, slowcooken; eigenlijk komen alle technieken wel voorbij. Enige ervaring is hierom wel vereist.
  • Technieken om zelf bij een feestje niet de hele tijd in de buitenkeuken te staan, maar te kunnen genieten met je gasten.

Workshop 2.0 of 3.0?

Sommige workshops geven we al een tijdje, en we vonden het tijd voor vernieuwing! Daarom hebben we onze workshops een versienummer gegeven. Heb je eerder al een workshop bij ons gevolgd? Kijk dan goed naar het nummer achter de workshop. Grote kans dat we intussen een nieuwe versie hebben, met volledig nieuwe recepten, technieken en inspiratie! Je kan de workshop dus gerust opnieuw volgen en weer heel wat bijleren.

Over deze workshop

Heb je al een tijdje een kamado zoals een Big Green Egg, Bastard, Monolith, Kamado Joe of een andere BBQ, en ben je klaar om je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen? Schrijf je dan nu in voor een masterclass!

Zelf doen staat centraal in onze workshops. Lekker aan de slag gaan met koken in de praktijk, daar leer je het meeste van! Bij ons maken alle deelnemers zelf elk gerecht, in plaats van dat het ene groepje recept A maakt en een ander groepje recept B. Door 5 uur uit te trekken en 4 gerechten te bereiden, kunnen we veel behandelen én leren!

Tijdens deze 5 uur durende workshop gaan we dieper in op de mogelijkheden en bereidingstechnieken. Bij vrijwel elke masterclass maak je zelf 4 overheerlijke gerechten. We slaan de basis en theorie van het werken met de kamado over, en gaan meteen aan de slag met uitgebreide recepten en bereidingswijzen.

Het leuke is dat we één thema uitkiezen en dat helemaal samen uitdiepen. Kies dus een onderwerp en laat je door ons meenemen in onze passie om jouw outdoor cooking skills naar een hoger niveau te tillen!

Gratis BXC schort t.w.v. € 29,90 bij een workshop!

Heb je al eens een workshop bij ons gevolgd? Dan weet je dat je in één van onze schorten de heerlijkste gerechten staat te bereiden. Voor ons is zo’n schort het perfecte aandenken aan die fijne ervaring. Daarom krijg je vanaf nu, na het volgen van een workshop, een gratis schort ter waarde van € 29,90 mee naar huis! Het schort heeft een handige zak vooraan en is beschikbaar in twee kleuren. Natuurlijk staat ons BBQ Experience Center logo er trots op.

Ben je op zoek naar een origineel cadeau? Schenk dan een workshop met onze workshop cadeaubon!

Praktische info

Per werkbank heb je de beschikking over een Big Green Egg large waarin je zelf alles gaat bereiden. Vaak gebruiken we extra BBQ’s in de workshopruimte om veel tegelijkertijd te doen. Heb je een ander merk of nog helemaal geen kamado? Geen probleem, je bent van harte welkom! De technieken kan je zeker thuis ook toepassen.

Hoe werkt het reserveren?

Je reserveert steeds voor minstens 2 personen per werkbank. Wil je met 3 personen aan één werkbank staan? Stuur ons dan gerust een berichtje. Kies hierboven de gewenste datum. Met de knop ‘in winkelmand’ voeg je het product toe aan je winkelmand (bovenaan je scherm). Door op de winkelmand te klikken en je bestelling af te rekenen, reserveer en betaal je voor de workshop. Daarna is je boeking bevestigd.

Geen verrassingen achteraf. Behalve de recepten! 🙂

De prijs is all-in. Wij regelen alles: de workshops zijn inclusief alle benodigdheden, ingrediënten van topkwaliteit en uiteraard de kamado’s. We voorzien ook bijpassende drankjes, zoals een goed glas wijn, bier of een frisje. Er is geen limiet op het aantal consumpties, maar onze chefs houden wel steeds een oogje in het zeil om het drankgebruik en de veiligheid van alle deelnemers te waarborgen. Het draait tijdens de workshop natuurlijk om het (leren) koken. 🙂

We leggen veel uit, inspireren je en nemen je helemaal mee in de verschillende bereidingen. Bovendien sturen we de recepten achteraf naar je door, zodat je ze thuis nog eens kan maken!

Locatie & parkeren

De workshops gaan door in het BBQ Experience Center. We hebben een volledig ingerichte workshopruimte in de sfeervolle, oude melkfabriek. Een grote, gezellige nomadentent zorgt ervoor dat we bij elk weertype aan de slag kunnen! Als het wat frisser is, is het wel handig om je daar op te kleden. Het adres is Pastorijstraat 7, Herent, en je kan gratis voor de deur parkeren!

Kleine lettertjes

Net zoals elk bedrijf hebben ook wij bepaalde voorwaarden. Ze zijn niet echt spannend, maar misschien wel goed om even door te nemen. Het belangrijkste is dat het natuurlijk niet fijn is als je je kort voor de workshop afmeldt. We hebben dan immers een plaats voor je gereserveerd en de inkopen al gedaan. Je kan wel kosteloos annuleren tot 7 dagen voor de start van de workshop.

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle workshops, en in het bijzonder artikel 17. Je vindt deze op de pagina algemene voorwaarden.

Streetfood 3.0 Proef de sfeer

Afgelopen zondag de Masterclass Streetfood gevolgd. Leuke locatie, heerlijke gerechtjes en zeer enthousiaste begeleiding. Perfect georganiseerd. We gaan zeker meer workshops volgen.

Jan Mahn Workshopdeelnemer Streetfood 3.0

Super leuke avond gehad! En ook echt wat geleerd... dat is niet altijd zo bij kookworkshops :) Mooie locatie en de workshop wordt corona proef gegeven (y)

Marjolein de Ruiter Workshopdeelnemer Streetfood 3.0

Workshop Streetfood 3.0 Is altijd inclusief

  • De allerbeste kwaliteit ingrediënten
  • Begeleiding van een professionele chef
  • Bijpassende drankjes zoals een mooi glas wijn, bier of een frisje
  • Geen verrassingen achteraf: all-in prijs!
  • Een prachtige locatie: oude melkfabriek de Vitalac
  • Heel veel gezelligheid :)

Ontmoet Onze chefs

Het allerliefste wat wij doen is jou enthousiasmeren over het lekker koken buitenshuis. Wanneer dat gelukt is blijven we je uitdagen en helpen om steeds weer een hoger niveau te bereiken met je gerechten. Daar heb je ervaren chefs voor nodig. Chefs die niet alleen veel ervaring met BBQ hebben, maar eigenlijk met de gehele (buiten)keuken. Daarin zijn we uniek.

Robin Leemans

Chef BBQ Experience Center

Na het runnen van zijn eigen horecazaak, die helaas moest sluiten vanwege de coronacrisis, vond hij zijn weg als chef-kok in een restaurant. In zijn vrije tijd geniet Robin van mountainbiken en quality time met zijn gezin, waarbij koken en barbecueën natuurlijk niet mogen ontbreken. Barbecueën is dan ook altijd zijn passie geweest.

Team-be-Wouter-verkleind

Wouter Cornet

Chef BBQ Experience Center

In zo'n 30 jaar heeft Wouter zo'n beetje alle stadia van de horeca doorlopen, van traiteur tot de gastronomische sterrenkeuken. BBQ is daarin altijd wel een lichtpuntje geweest waarin je qua bereidingstechnieken out of the box kon denken. Zijn kennis en ervaring zet hij nu maar al te graag om in de BBQ wereld, spreek hem dus gerust eens aan over jouw favoriete gerecht!

BBQ Experience Center. Home of BBQ!

Onze unieke
workshop locatie

In het BBQ Experience Center hebben we een sfeervolle nomadentent aan onze showroom gebouwd en omgetoverd tot fantastische proeftuin met een binnen / buiten workshop ruimte. In alle weersomstandigheden kunnen we lekker aan de slag. In de zomer heerlijk koel, in de zomer verwarmd door verschillende heaters. Hier kan je experimenteren met de verschillende BBQ’s en smaakmakers. We geven er onze workshops, regelmatig een demonstratie en de ruimte is tevens af te huren voor je privé evenement met vrienden of collega’s.

Informeer mij over nieuwe data van deze workshop

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.