Wat gaan we doen?
BINNEN EEN SKILL SESSION LEER JE EEN TECHNIEK OF BEREIDING
Soms heb je gewoon behoefte om één bepaalde techniek of bereiding onder de knie te krijgen. Net wat extra tips om jouw gerecht perfect te krijgen, of je wilt een nieuwe techniek oppakken en kijken of het wat voor je is. Naast onze goed lopende workshops en masterclasses waarin je gedurende 5 uur aan de slag gaat met verschillende technieken en bereidingen, organiseren we ook skill sessions.
Bij een workshop ben je voornamelijk zelf aan de slag, bij een skill session ligt de nadruk meer op het zien en luisteren. De chef demonstreert de techniek en vertelt je graag in geuren en kleuren alle tips, tricks en geheimen. Uiteraard ga je, waar mogelijk, ook zelf aan de slag met de techniek.
DE SKILL STAAT CENTRAAL
Binnen een skill session ga je intensief aan de slag met één techniek of bereiding. De duur is dan ook korter dan een reguliere workshop, namelijk zo’n 2,5 uur. In deze tijd gaan we de skill die centraal staat helemaal doorgronden met elkaar. We starten lekker rond etenstijd, wij verzorgen het diner. Je kunt dus direct vanuit je werk doorrijden naar onze sfeervolle workshopruimte!
Inmiddels hebben we alweer 10 chefkoks rondlopen en putten uit een enorme bak met ervaring, we zijn dan ook steeds op zoek naar manieren om die kennis en ervaring over te brengen op jou. Met een skill session geven we daar perfect invulling aan.
INCLUSIEF DINNER
Inspiratie opdoen, leren en eten gaan bij ons hand in hand. Daarom organiseren we de skill sessions altijd inclusief diner. Een van onze chefs verzorgt de maaltijd die, niet geheel verrassend, in het teken staat van het thema van de sessie. Hier hoef je zelf niets aan te doen. Onder het genot van een lekker hapje eten en drinken leer je jezelf een nieuwe skill aan, goed voor de maag én voor het hoofd.
SKILL SESSION: OMGAAN MET VLEES
Vlees gerechten zijn toch wel het meest populair op de BBQ. Binnen deze skill session leer je over de herkomst van vlees, de juiste (voor)bereiding en werk je aan je snijtechnieken. De mooiste en lekkerste stukken vlees koop je tegenwoordig wanneer ze nog niet geportioneerd zijn. Het snijden en behandelen van vlees is ook nog eens ontzettend leuk om te doen. Daarnaast is het interessant en goed om te weten waar dat stukje vlees vandaan komt. Chef Bas heeft jaren in een slagerij gewerkt en neemt je graag mee in zijn wereld en geeft al zijn geheimen prijs.
WAT BEHANDELEN WE?
- Uitleg rassen van verschillende dieren: rund, varken, lam en gevogelte
- Anatomie, waar komt welk stukje vlees vandaan
- Messen: waar moet je op letten en wanneer gebruik je welk mes?
- Verwijderen van vliezen, uitbenen
- Kerntemperatuur
- Na de bereiding: de theorie achter rusten en het correct aansnijden van vlees