Een keertje geen vlees? Geen probleem! Ook vegetarische gerechten van de barbecue zijn een hele gave uitdaging. Probeer eens deze eigentijdse variant op Pulled ‘Pork’ gemaakt van oesterzwammen. Qua look en feel niet van vlees te onderscheiden, gewoon proberen!
Pulled Oesterzwam
Dit is even een werkje, maar je komt er écht van tot rust! Trek alle oesterzwammen in dunne reepjes. Druppel er wat olijfolie over en bestrooi royaal met de Fik Erin Braairub no. 2.
Bring in the heat
Bereid de barbecue voor op directe hitte. Zorg voor een temperatuur van ongeveer 220 oC. Plaats een rooster en zet hier een skillet op zodat deze goed op kan warmen.
Snellere pulled pork bestaat niet
Doe een scheut olijfolie in de skillet en doe alle oesterzwammen erin. Bak de oesterzwammen goed aan in de skillet. Als de oesterzwammen bijna gaar zijn en de structuur van pulled pork hebben, voeg dan naar smaak de Sweet Baby Ray’s barbecue saus en wat zeezout toe. Verhit nog even goed door.
Serveren
Snijd de brioche broodjes door en grill deze even aan. Snijd de bosuitjes in lange dunne reepjes. Plaats een flinke hoeveelheid vegetarische pulled ‘pork’ op elk broodje gevolgd door de reepjes bosui. Dek af met de bovenkant van het broodje en geniet van deze super snelle en vegetarische pulled ‘pork’ van oesterzwam.
Ook erg lekker met deze rode kool-appel salade.
Enjoy!
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Geschreven door:
Anton Pieterson
Barbecueën is een passie waar ik veel creativiteit in kwijt kan. Het is daarbij onwijs gaaf om met uiteenlopende recepten barbecueliefhebbers te inspireren en enthousiast te maken om het vuur aan te steken. Van klassiekers met een eigen twist tot barbecue 2.0 gecombineerd met lekker bier.
Bekijk team BBQ