Tri-tip is een heerlijk, mals stuk rundvlees dat oorspronkelijk afkomstig is uit Californië, maar inmiddels wereldwijd geliefd is bij BBQ-liefhebbers. Dit driehoekige stuk vlees, gesneden uit de onderkant van de lende, staat bekend om zijn rijke smaak en sappige textuur! Heerlijk om te serveren met baked beans en gepofte aardappelsalade!

Allereerst begin je met het insnijden van de vetkap van de Tritip, dit doe je kruislings. Vervolgens rub je de  de Tritip royaal in met Old Orchard Spice blend van Saus.Guru. En je laat dit ca. 10 min intrekken. Daarna steek je de BBQ aan en breng je deze naar een temperatuur van 110 graden indirect. Je gaart de Tritip tot een kern van 65 graden. Vervolgens pak je hem in met butcher paper en doe je er wat bourbon en Late Apple Harvest bbq-saus bij. Daarna gaar je de Tritip verder tot een kern van 93 graden. Vervolgens laat je hem ca. 15 minuten rusten en snij je hem vervolgens haaks op de draad in dunne plakken.

Serveer met de baked beans en gepofte aardappel salade van Filip!

Baked Beans

Voorbereiding

Steek de barbecue aan en breng deze naar een temperatuur van 160 graden met een volledig indirecte opstelling. Terwijl de barbecue op temperatuur komt, snipper je de ui en snijd je de paprika in fijne blokjes. Zodra de barbecue op temperatuur is, verwarm je de Dutch Oven of skillet ongeveer 10 minuten goed voor.

Voor spek & bonen

Als de pan is opgewarmd, bak je de spekblokjes uit. Als de spekjes mooi gekleurd en krokant zijn, voeg je de uitjes toe en bak je ze rustig mee tot ze goudbruin zijn. Voeg daarna de paprikablokjes toe en bak deze mee zodat de smaken goed vrijkomen. Breng het geheel op smaak met de rub en blus af met de witte bonen in tomatensaus. Laat het geheel aan de kook komen.

Voeg zodra het geheel lekker pruttelt een handje rooksnippers toe aan de gloeiende kooltjes en laat dit nog ongeveer 20 minuten rustig garen.

Na 20 minuten voeg je de mosterd, Worcestershiresaus, suiker en hot sauce toe en laat je het nog enkele minuten rustig pruttelen.

Gepofte aardappelsalade

Voorbereiding

Begin met het aansteken van de BBQ en breng deze naar een temperatuur van 160 graden met een volledig indirecte opstelling.

Terwijl de BBQ opwarmt, heb je mooi de tijd om de overige ingrediënten voor te bereiden. Begin met het wassen en schrobben van de aardappelen. Pak deze vervolgens in BBQ- en grillfolie met een flinke scheut olijfolie.

Aardappelen poffen

Als de BBQ op temperatuur is, plaats je de aardappelen op het roestvrijstalen rooster en laat je ze ongeveer een uur poffen tot ze volledig gaar zijn.

Snijd ondertussen de bleekselderij in fijne blokjes, hak de hardgekookte eieren fijn, snipper de ui zo fijn mogelijk en snijd de bieslook in dunne ringen.

Zodra de aardappelen gaar zijn, haal je ze uit de BBQ en laat je ze iets afkoelen. Snijd ze vervolgens in grove blokken en meng ze, terwijl ze nog half warm zijn, met de mosterd, azijn en mayonaise. Dit doe je warm zodat deze ingrediënten goed kunnen intrekken en nog meer smaak geven aan de aardappelen.

Meng vervolgens de overige ingrediënten erdoor. Breng de salade goed op smaak en eet deze bij voorkeur lauwwarm.

BXF-baked-beans

Ingrediënten

  • Tri-tip, 1 hele

  • Late appel harvest saus

  • Rub old orchard spice bland

  • Butcher Paper

  • Bourbon, 1 dl

  • Benodigdheden

  • Hitteschild

  • Multilevel systeem

  • RVS tang

  • BBQ & Grill folie

  • Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

    Geschreven door:

    Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

    Bekijk team BBQ