Deze appels zijn het lekkerst als ze net warm van de BBQ komen. Multifunctioneel is dit recept, want ook heerlijk als bijgerecht, maar met een bol vanille-ijs erbij is het ook erg lekker als dessert! De inspiratie van dit recept kwam van een stoofpeertje, maar dan op een BBQ-manier!

Lege appels

Allereerst leg je de appels op de zijkant van de snijplank en snij je met het koksmes de kop eraf, zodat je een soort deksel krijgt die je weer op kunt doen. Neem nu de appelboor en hol de appels uit. Let hier wel op dat je de appel kern waar de pitjes in zitten niet gebruikt. De rest van de uitgeholde appel doe je in de mengkom. Wanneer de appels leeg zijn, leg je deze aan de kant.

Een goede vulling

Vervolgens voeg je de rozijnen in de beslagkom met de appel en giet hier twee eetlepels whiskey overheen. Dit doe je zodat de appel en de rozijnen het vocht kunnen opnemen. Daarna pel je de witte ui en snij je deze in blokjes, deze blokjes zijn net zo groot als de rozijnen. Voeg de ui toe in de kom en roer deze door. Breng het geheel op smaak met de Beef Bark rub en giet de BBQ saus erbij.

Recept-Stuffed-BBQ-Apples-Dennis-Werner

Appels inpakken

Wanneer de vulling is gemaakt, is het tijd om de appels ermee te vullen. Je vult de appels tot de rand, zodat de deksel van de appel er nog op kan. De vulling die je overhoudt, kun op de bodem van de skillet doen en daar straks de appels op leggen zodat deze beter blijven staan. Doe de deksel op de appel en wikkel nu de appel in met de bacon, probeer voor de stevigheid de uiteinden van de bacon aan de onderkant te hebben zodat je daar de appel er op staat.

Tik het eitje in de kom en smeer de appels ermee in met behulp van het kwastje. Vervolgens doe je appels in de gietijzeren skillet pan.

Recept-Stuffed-BBQ-Apples-Dennis-WernerBBQ aansteken

Stook nu de BBQ op tot 170 graden en plaats de heat deflector in de kamado. Wanneer de BBQ op temperatuur is plaats je de skillet met de appels in de BBQ. Gaar de appels ongeveer voor 30-40 minuten.

Serveer de appels warm, zo zijn ze namelijk het lekkerst. Maar wat ook lekker is, de appels als dessert serveren met een bolletje vanille-ijs.

Eet smakelijk!

Tip! deze producten kun je gebruiken in dit recept

  • Sale!
    Smoking-Flavours-skillet 25cm-pose
    Sale!

    Gietijzeren skillet pan Smokin’ Flavours

    • Je meest veelzijdige bbq tool
    • Online op voorraad
  • -15%
    -15%

    RVS tang Smokin’ Flavours

    • Turn it like a pro
    • Online op voorraad
  • -15%
    -15%

    Siliconen kwasten Smokin’ Flavours

    • Brush it like a pro
    • Online op voorraad
  • Sale!
    Sale!

    Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

    • Slice it up!!
    • Online op voorraad

Ingrediënten

  • Appels, 4 stuks

  • Saus.Guru Beef Bark

  • BXC American Heritage original BBQ saus

  • Bacon, 8 plakken

  • Witte ui, 1 stuk

  • Ei, 1 stuk

  • Whiskey, 4 el

  • Rozijnen, 14 gram

  • Benodigdheden

  • Kwastje

  • Snijplank

  • Appelboor

  • Gietijzeren skillet pan

  • Grote (beslag)kom

  • BBQ-tang

  • Koksmes

  • Hitteschild

  • Dennis Werner

    Geschreven door:

    Nooit inspiratie gebrek. Knoop een gesprek met Dennis aan en hij zal je alle mogelijkheden qua technieken en ingrediënten enthousiast vertellen. Fulltime bezig met BBQ & werkt bij saus.guru.

    Bekijk team BBQ