De Amerikaanse klassieker bestaande uit gehakt, paprika, bosui en nog meer lekkers! De naam Sloppy komt van de losse en rommelige textuur. Maar dat doet niks af aan de smaak!

Begin met het voorverwarmen van de kamado op 200 graden. Snij daarna de groentes in fijne blokjes, bosui, paprika, peper en knoflook. Wanneer de kamado voorverwarmt is, bak je de groentes op de plancha. Meng het rundergehakt met de Dirty Cow rub en kneed goed door. Bak het tot het lekker rul is gebakken. Voeg de groenten toe op het gehakt. Nu is het tijd om het ‘sloppy’ te maken, voeg een half lepeltje mosterd, de runderboullon en BBQ saus toe. Laat dit een aantal minuten mee bakken. Meng de groenten erdoor en voeg nog lekker wat geraspte provolone kaas er overheen. Ondertussen grill je de broodjes en wanneer je dit hebt gedaan voeg je het gehakt mengsel toe op de gegrilde hamburger broodjes. Top dit af met augurkjes en smullen maar!

Bekijk hoe Thomas de Sloppy Joe bereidt!

@bbqexperiencecenter

Sloppy Joe! 🔥 Deze American Classic is echt een topper voor op feestjes óf gewoon voor jezelf natuurlijk 😉. Wij geven er vandaag een eigen draai aan.

♬ origineel geluid - BBQ Experience Center
  • Burger flipper Smokin’ Flavours

    • Online op voorraad
  • RVS tang Smokin’ Flavours

    • Turn it like a pro
    • Online op voorraad

Ingrediënten

  • Hamburger broodjes, 4 stuks

  • Rundergehakt, 400 gram

  • Rode paprika, 1 stuk

  • Bosuitjes, 2 stuks

  • Spaanse peper, ½ stuk

  • Knoflook, 2 tenen

  • Runderbouillon, 2dl

  • American Heritage Orginal BBQ Saus, 1dl

  • Provolone kaas, 50 gram

  • Scherpe gladde mosterd, 2 eetlepels

  • Auguruken, 4 stuks

  • Dirty Cow Angus & Oink rub

  • Benodigdheden

  • Halve maan plancha

  • Burger Flipper, 2 stuks

  • Halve maan gietijzeren grillrooster

  • BBQ-tang

  • Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

    Geschreven door:

    Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

    Bekijk team BBQ