De roadkill chicken is naast de Beer can chicken ook een heel bekend BBQ-recept. Ook wel spatchcock chicken genoemd. Bij dit recept haalt Filip de ruggengraat weg en spuit hij de kip vervolgens in met een tripeltje van Magistraat. Het wordt bereid met heerlijke Hasselback-aardappeltjes.
Voorbereiden hele kip
Begin met het uitsnijden van de ruggengraat van de kip, dit doe je met een vleesschaar en vouw de kip vervolgens open. Injecteer de kip met een lekker tripeltje, wij gebruiken hiervoor de Questeerder van Magistraat, maar elk tripeltje of blond doet het goed bij kip. Ik zou niet voor een donker biertje gaan, want dan krijg je donkere vlekken op je kip. Zo droogt je kip minder snel uit. Wrijf de kip in met vloeiende boter, zowel aan de boven- als onderkant, en breng vervolgens een Sweet & Savory van Blues Hog aan op het vel. Leg de kip de BBQ op de manier zoals jij hem op je bord wilt hebben. Gaar de kip indirect op een temperatuur van ongeveer 150°C gedurende 1,5 uur, tot de kern een temperatuur van 80°C bereikt.
Hasselback-aardappelen
Neem gewassen aardappelen en snijd deze om de 5 mm in, maar zorg ervoor dat je niet volledig doorsnijdt. Een handige tip is om een houten lepel voor en achter de aardappel te leggen om dit te voorkomen. Plaats de aardappelen in een skillet en voeg boter, tijm en geraspte knoflook toe. Gaar de aardappelen samen met de kip gedurende ongeveer 45 minuten, tot ze volledig gaar zijn. Giet regelmatig de gesmolten boter over de aardappelen om ze extra smaakvol te maken.
Presenteren van de kip
Laat de kip een paar minuten rusten na het garen. Snijd de kip vervolgens in verschillende stukken: vleugels, dijen en filets. Presenteer de kip op een mooie schaal samen met de hasselback-aardappelen.
Tip! Deze producten kan je gebruiken in dit recept
- Sale!Sale!
Gietijzeren skillet pan Smokin’ Flavours
- Je meest veelzijdige bbq tool
- Online op voorraad
25,9922,09 Bekijk - Sale!Sale!
Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout
- Slice it up!!
- Online op voorraad
98,9984,14 Bekijk
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Geschreven door:
Filip van Eeckhout
Filip heeft met zijn BBQ-team al diverse prijzen in de wacht gesleept en waakt het liefste de gehele nacht bij zijn geliefde 'brickpit' waar een varken in zijn geheel langzaam op gegaard kan worden. Deze pitmaster deelt zijn geheimen maar al te graag met jou!
Bekijk team BBQ