De roadkill chicken is naast de Beer can chicken ook een heel bekend BBQ-recept. Ook wel spatchcock chicken genoemd. Bij dit recept haalt Filip de ruggengraat weg en spuit hij de kip vervolgens in met een tripeltje van Magistraat. Het wordt bereid met heerlijke Hasselback-aardappeltjes.

Voorbereiden hele kip

Begin met het uitsnijden van de ruggengraat van de kip, dit doe je met een vleesschaar en vouw de kip vervolgens open. Injecteer de kip met een lekker tripeltje, wij gebruiken hiervoor de Questeerder van Magistraat, maar elk tripeltje of blond doet het goed bij kip. Ik zou niet voor een donker biertje gaan, want dan krijg je donkere vlekken op je kip.  Zo droogt je kip minder snel uit. Wrijf de kip in met vloeiende boter, zowel aan de boven- als onderkant, en breng vervolgens een Sweet & Savory van Blues Hog aan op het vel. Leg de kip de BBQ op de manier zoals jij hem op je bord wilt hebben. Gaar de kip indirect op een temperatuur van ongeveer 150°C gedurende 1,5 uur, tot de kern een temperatuur van 80°C bereikt.

Highway-chicken-Filip

Hasselback-aardappelen

Neem gewassen aardappelen en snijd deze om de 5 mm in, maar zorg ervoor dat je niet volledig doorsnijdt. Een handige tip is om een houten lepel voor en achter de aardappel te leggen om dit te voorkomen. Plaats de aardappelen in een skillet en voeg boter, tijm en geraspte knoflook toe. Gaar de aardappelen samen met de kip gedurende ongeveer 45 minuten, tot ze volledig gaar zijn. Giet regelmatig de gesmolten boter over de aardappelen om ze extra smaakvol te maken. Highway-chicken-Filip

Presenteren van de kip

Laat de kip een paar minuten rusten na het garen. Snijd de kip vervolgens in verschillende stukken: vleugels, dijen en filets. Presenteer de kip op een mooie schaal samen met de hasselback-aardappelen.Highway-chicken-Filip

Tip! Deze producten kan je gebruiken in dit recept

  • Traeger BBQ Schaar Gevogelte

    BBQ Schaar Traeger

    • Te gebruiken voor gevogelte
    • Online op voorraad
  • Blues Hog Sweet & Savory Seasoning

    • Voor spareribs of een hele kip
    • Online op voorraad
  • Smoking-Flavours-skillet 25cm-pose

    Gietijzeren skillet pan Smokin’ Flavours

    • Je meest veelzijdige bbq tool
    • Online op voorraad
  • Smoking-Flavours-handschoenen-pose

    Handschoenen 2 stuks Smokin’ Flavours

    • Too hot to handle?
    • Online op voorraad
  • Marinade injector Smokin' Flavours

    Marinade injector Smokin’ Flavours

    • Time to inject!
    • Online op voorraad
  • Nitril handschoen poedervrij zwart

    Nitril handschoen poedervrij zwart

    • Online op voorraad
  • zeeuwsche-zoute-puur-glazen-pot

    Puur Zout Zeeuwsche Zoute

    • Puur zout uit de Oosterschelde
    • Online op voorraad
  • Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

    • Slice it up!!
    • Online op voorraad

Ingrediënten

  • Hele kip, 1 stuk

  • Blues hog - Sweet & savory, naar smaak

  • Vloeiende boter

  • Vastkokende aardappelen, 8 stuks

  • Tijm, 2 takjes

  • Knoflook, 2 tenen

  • Zout, naar smaak

  • Boter

  • peper

  • zout, naar smaak

  • team-be-filip

    Geschreven door:

    Filip heeft met zijn BBQ-team al diverse prijzen in de wacht gesleept en waakt het liefste de gehele nacht bij zijn geliefde 'brickpit' waar een varken in zijn geheel langzaam op gegaard kan worden. Deze pitmaster deelt zijn geheimen maar al te graag met jou!

    Bekijk team BBQ