Deze club-sandwich is niet zomaar een broodje, maar een culinair hoogstandje! Met sappige rib-eye die 24 uur gepekeld is voor extra smaak, truffelmayonaise en geschaafde Oude Rotterdammer, zet je iets speciaals op tafel.
Bereiding Rib-eye
Wanneer je begint met het maken van dit gerecht kan je dit het beste 1 dag van te voren doen. Zo kan de ribeye 24 uur pekelen. Begin met een natte pekel door de allbrine color pekelzout in het water op te lossen. Dit doe je het makkelijkste door ca. de helft van het water met de pekel te verwarmen en vervolgens het overige koude water erop te gieten. Hierdoor koelt de massa al grotendeels terug. Wanneer de pekel volledig is teruggekoeld kan je de rib-eye hier 24 uur in pekelen. Na de 24 uur haal je de rib-eye uit de pekel en dep je deze droog met keukenpapier. Vervolgens rub je de rib-eye ligt in met de Braairub no. 3. Daarna zorg je dat de BBQ verwarmt is op 120 graden en leg je wat rode wijn chuncks in de BBQ, zodat deze een mooie rooksmaak afgeeft aan je vlees. Vervolgens gaar je de rib-eye in de BBQ met een volledig indirecte opstelling. Je gaart het vlees tot deze een kerntemperatuur van 50 graden heeft bereikt en je laat het vervolgens ca. 15 minuten rusten. Daarna snij je met een scherp vleesmes dunne plakken van de rib-eye en serveren maar!
Bereiding Broodje
Na het snijden is het tijd om het broodje te toasten tot deze mooi goudbruin en krokant is. Daarna smeer je een dunne laag truffelmayonaise op alle plakken. Vervolgens bekleed je de helft van de boterhammen met de dungesneden rib-eye. En daar doe je vervolgens een laagje geschaafde Oude Rotterdammer op. Daarna maak je de rucola aan met wat olijfolie en oude aceto balsamico en verdeel je deze over de boterhammen. Hierna bouw je de sandwiches op en snij je deze diagonaal door de helft. Als laatste stap steek je er een prikker in en serveer je deze met de truffel chips.
Smullen maar!
Ingrediënten
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Geschreven door:
Thomas Rijkers
Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.
Bekijk team BBQ