Maak je pulled pork op jouw manier en maak van de leftovers een heerlijke burger. Kimchi maak je zelf in een dag of 2 of koop je bij de toko of een goede supermarkt. Kimchi zijn gefermenteerde groenten met een fris zure smaak en vaak wat pittig door de verwerkte rode peper. Het is hierom een heerlijk contrast met de volle smaak van de pulled pork, de verbinding in dit recept zijn de rub en saus die je toevoegt. Dit recept is speciaal door Saus.Guru voor BBQ Experience Center ontwikkeld met de nieuwe pitmaster rubs en sauzen. Ze zijn niet volledig in detail uitgewerkt om wat creativiteit voor jou als chef over te laten, vandaar het niveau gemiddeld.

Bereid je pulled pork op jouw manier. Vaak heb je nog leftovers van je laatste sessie, uit de koeling of de vriezer. Verwarm de puled pork in een skillet met het liefst een beetje vast vet van de pulled pork voor extra smaak. Heb je geen vet gebruik dan een beetje olie. Voeg 2-3 eetlepels Passion Liquorice toe en breng op smaak met Orange Delight rub.

Halveer de bollen en rooster de 2 binnenkantjes goudbruin . Besmeer de onderste helft met creme fraishe en beleg met veldsla, en kimchi.
Lepel de Pulled pork erop en doe de kaas er bovenop, dek de burger af met de bovenkant van de bol.

Ingrediënten

  • 2 Brioche bollen

  • 250 gr Pulled pork

  • 2 el crème fraiche

  • Kimchi

  • Veldsla

  • Passion Liquorice saus

  • Orange Delight rub

  • Geraspte Emmentaler

  • Benodigdheden

  • RVS rooster

  • Gietijzeren skillet

  • Geschreven door:

    Bij Saus.Guru houden we ervan om te experimenteren. Als kok zit dat in onze natuur en je proeft het terug in al onze sauzen en rubs. Speciaal voor BBQ Experience Center hebben we een aantal recepten ontwikkeld met onze nieuwe pitmaster collection.

    Bekijk team BBQ