Bitterballen mogen niet ontbreken bij een feestje! Daarom heeft Thomas er een BBQ-twist aan gegeven met deze pulled pork bitterballen. Het kost wat voorbereidingstijd, maar dan heb je wel een fantastische snack die smaakt naar meer!

Pulled pork garen

Begin met het inwrijven van de procureur met de rub en laat deze enkele uren intrekken. Gaar de procureur vervolgens indirect op een temperatuur van 140-150 graden tot een kerntemperatuur van 63 graden. Voeg voor het garen enkele rookchunks toe tussen de kolen op de BBQ.

Pulled-pork-bitterballen-BBQ-recept

Verpak daarna de procureur in met Tennessee Red en Smokey Mountain en gaar verder tot een kerntemperatuur van 93 graden. Laat het vlees ongeveer 20 minuten rusten en trek het vervolgens uit elkaar. Laat de pulled pork volledig afkoelen om er later bitterballen van te maken. Dit kan ook perfect met overgebleven pulled pork.

De Ragout

Zodra de pulled pork volledig is afgekoeld, begin je met het maken van de dikke ragout, of zoals Thomas het zegt ‘salpicon’. Smelt de boter in een ruime pan en fruit hierin een fijngesnipperde sjalot. Voeg de bloem toe om een roux te maken, die zorgt voor de binding. Laat de bloem enkele minuten op laag vuur garen tot de roux wit uitslaat of begint te zweten. Voeg dan in delen de runderbouillon toe, al roerend, en laat de ragout enkele minuten rustig pruttelen zodra alle bouillon is toegevoegd.

Week ondertussen de blaadjes gelatine in koud water. Zodra deze zacht zijn, voeg je ze toe aan de ragout. Breng het geheel op smaak met peper, zout en BBQ-saus en voeg naar behoefte de pulled pork toe. In de video wordt een verhouding van ongeveer 1:1 ragout en vlees gebruikt, maar je kunt zelf de hoeveelheid vlees bepalen. Laat de vulling volledig afkoelen.

Pulled-pork-bitterballen-BBQ-recept

Pulled pork bitterballen

Als de massa volledig is afgekoeld, vorm je er ballen van en haal je deze door de bloem. Vervolgens door het geklutste ei en als laatste door de panko. Herhaal dit met nog een laagje ei en panko voor een extra stevige paneerlaag. Frituur de bitterballen op 180 graden tot ze mooi goudbruin zijn en serveer ze met BBQ-saus of een saus naar keuze.



Pulled-pork-bitterballen-BBQ-recept

Tip! Deze producten kan je gebruiken met dit recept

  • Smokin' Flavours aluminium bakken medium 10 stuks

    Aluminium bakken XL 5 stuks Smokin’ Flavours

    • Als druippan of serveerschaal
    • Online op voorraad
  • Bad Byron's Butt Rub 4,5oz/128 gr

    Bad Byron’s Butt Rub 4,5oz/128 gr

    • Online op voorraad
  • Blues_Hog_Smokey_Mountain_Squeeze_Bottle_Knijpfles

    Blues Hog Smokey Mountain Squeeze Bottle (knijpfles)

    • Online op voorraad
  • Blues_Hog_Tennessee_Red_Squeeze_Bottle_Knijpfles

    Blues Hog Tennessee Red Squeeze Bottle (knijpfles)

    • Online op voorraad
  • BXC-american-heritage-original-bbq-saus-web

    BXC American heritage original bbq saus

    • Authentic flavours
    • Online op voorraad
  • SF666 Smokin-Flavours-Dutch-oven-31cm-Cast-Iron-Pre-Seasoned-Gietijzer-BBQ-Large

    Dutch Oven Smokin’ Flavours

    • Ideaal voor een stoofpotje
    • Online op voorraad
  • RVS tang Smokin’ Flavours

    • Turn it like a pro
    • Online op voorraad
  • Smoking-Flavours-whiskey-chunks-1kg-pose

    Smokin’ Flavours rookchunks whisky vaten 1kg

    • Lekker bij varken, rund, gevogelte, wild & lam
    • Online op voorraad

Ingrediënten

  • Procureur, 1 kg

  • Bad byron butt rub, naar smaak

  • Smokey Mountain BBQ saus, 1 dl

  • Tennesse red, 1 dl

  • Sjalot, 1 stuk

  • Boter, 100 gram

  • Bloem, 120 gram

  • Runderbouillon, 7 dl

  • Gelatine, 5 blaadjes

  • BBQ saus, 3 dl

  • Geklutste eieren, 4 stuks

  • Bloem, 200 gram

  • Panneermeel of Panko, 200 gram

  • Benodigdheden

  • Hitteschild

  • Multilevel systeem

  • RVS rooster

  • Dutch oven

  • druippan Smokin' Flavours

  • RVS tang

  • Rookchunks Whisky

  • Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

    Geschreven door:

    Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

    Bekijk team BBQ