Hebben jouw smaakpapillen ook nog niet genoeg gehad van al dat lekkere eten op vakantie? In dit blog kan je een culinair uitstapje maken! De veelzijdige gerechten brengen je terug naar, Spanje, Turkije, Indonesië, Suriname, India en Mexico! 😊
WE BEGINNEN IN NEDERLAND
PULLED PORK BITTERBALLEN 🇳🇱
We trappen deze culinaire rondreis af in Nederland. Bitterballen ga je niet snel buiten Nederland vinden. Deze Hollandse snack krijgt een BBQ-twist door het gebruik van pulled pork. Maak een ragout van procureur, vorm hier balletjes van en paneer ze. Frituur de bitterballen tot ze goudbruin en knapperig zijn. Serveer met een pittige mosterdsaus of BBQ saus voor een heerlijke snack.
Kipsaté uit Indonesië 🇮🇩
Welkom in Indonesië! Op straat zie je een man kipsaté grillen, de geur van gegrilde kippendijen met pindasaus komt je tegemoet. Het recept is makkelijk te maken, de stap die het langst duurt is het intrekken van de marinade. Zodat de smaak goed in het vlees kan trekken. Deze marinade kan je maken met gember, laos, knoflook, rawitpepertjes, sereh en de sate rub. Na het marineren lekker grillen op de kamado. Wil je ook met andere gerechten aan de slag uit het verre Oosten?
Spaanse Paella 🇪🇸
Haal Spanje in huis met deze heerlijke paella! In deze traditionele paella vind je chorizo, kippendijen en drumsticks. De rijst die wordt gebruikt voor deze paella is Bomba rijst. Naast het lekkere vlees voeg je ook nog diverse groentes toe en vergeet de saffraan niet, dat is een essentiele smaakmaker in de paella.Het gerecht vol lekkers om je familie en vrienden mee te verwennen!
Turkse Adana Kebab 🇹🇷
Gekruid lamsgehakt dat boven de brandende houtskool wordt klaargemaakt, Adana kebab! In het lamgsgehakt wordt ui, knoflook, Shawarma rub en gerookt paprikapoeder toegevoegd. Flatbread en een heerlijk munt yoghurt sausje mag natuurlijk ook niet ontbreken. Kan jij ook niet wachten om nog meer van dit soort streetfood te maken en wil je jezelf uitdagen en nieuwe technieken leren?
Butter chicken, Murgh Makhani uit India 🇮🇳
Romige butter chicken ofterwijl Murgh Makhani. De kippendijen meng je met kokosmelk en je voegt daar 100ml Bumbu Bali Hot aan toe. Het geheel laat je rustig sudderen voor 1,5 tot 2 uurtjes. In de Dutch Oven verhit de helft van de roomboter, voor die heerlijke botersmaak. Lekker laten pruttelen en na afloop de pan goed schoon dippen met een stuk naanbrood en smullen maar!
Mexicaanse tortilla met Flat Iron Steak 🇲🇽
Een kleurijke fiesta! Een tafel boordevol smaak.Een Tortilla wrap gevuld met zelfgemaakte guacamole, veldsla, gegrilde flat iron steak, tomaat, lenteui, rode peper, wat koriander en een frisse salsa van komkommer en gegrilde mais. Uiteraard kun je nog aanvullen met wat sidedishes zoals een frisse salsa van komkommer en gegrilde mais gekruid met de braairub nr. 1.
Roti uit Suriname 🇸🇷
Geen zin om uren in de keuken te staan? Binnen een uur heb je dit gerecht op tafel staan! Bestrooid drumsticks royaal met Braai rub no. 1.nog wat eitjes en aardappelen koken, een uitje snijden. Zo makkelijk kan het zijn! Benieuwd naar het volledige recept?
Griekse pita gyros 🇬🇷
Kalispera! We zijn aangekomen in Griekenland en dan mag gyros zeker niet ontbreken. Een heerlijk pita broodje gevuld met gyros en tzatziki. De gyros is gemaakt van dunne plakjes procureur gemengd met de Another Greek on the wall rub en het gerookte paprikapoeder
Tip! Deze producten kun je gebruiken voor jouw eigen culinaire rondreis!
Van een goede rub tot een heerlijke BBQ-saus, wij hebben om jouw culinaire rondreis compleet te maken.