In dit recept gaan weer heelijke pinwheels maken, en dit keer niet van bavette, maar van Iberico Secreto. De vulling hebben we gemaakt van roomkaas, pijnboompitten, spinazie en zongedroogde tomaten.

Voorbereiding

Wanneer je een wat dikkere Iberico secreto heb dan vlinder je de Iberico secreto. Roer de roomkaas los en breng deze op smaak met de Wajos Patatas Bravas dip. Steek de barbecue aan en verwarm deze tot 200 graden met het gietijzeren rooster erin. Plaats een skillet op het rooster en verwarm deze enkele minuten voor. Rooster de pijnboompitten in de skillet tot ze goudbruin zijn en bak vervolgens de spinazie aan in een klein beetje olijfolie.

Iberico-secreto-pinwheels-recept-12

Iberico secreto vullen

Meng door de spinazie de fijn gesneden zongedroogde tomaten en de pijnboompitten, en breng het geheel op smaak met de paprika rub van Grate Goods. Besmeer de secreto met de roomkaas en verdeel daaroverheen de spinazie. Rol de secreto over de lengte strak op en zet hem vast met een aantal spiezen van de LetzQ tandoorset. Rub de buitenkant van het vlees ook in met de paprika rub van Grate Goods.

Iberico-secreto-pinwheels-recept-12

Pinwheels bakken

Snijd de secreto in plakken door hem tussen de spiezen door te snijden. Voeg een klein handje Cognac snippers toe aan de gloeiende kooltjes. Grill de pinwheels op het gietijzeren rooster ongeveer 3 minuten per kant en gaar ze door tot je een kerntemperatuur van 68 graden hebt bereikt.

Iberico-secreto-pinwheels-recept-12

Tip! deze producten kan je gebruiken met dit recept

  • Bamboe-Spies-18-cm-1

    Bamboe spiezen puntig

    • Lekker voor op de grill
    • Online op voorraad
  • Smoking-Flavours-skillet 25cm-pose

    Gietijzeren skillet pan Smokin’ Flavours

    • Je meest veelzijdige bbq tool
    • Online op voorraad
  • Grate Goods Premium Sweet Paprika Rub

    • Online op voorraad
  • Patatas Bravas dip

    • Typisch Spanje
    • Leverbaar met iets langere levertijd
  • SF700 Snippers Cognac Front groot

    Smokin’ Flavours Rooksnippers Cognac 1700ml

    • Lekker bij groenten en vis
    • Online op voorraad

Ingrediënten

  • Iberico secreto, 1 kg

  • Patatas Bravas Dip - Wajos, naar smaak

  • Roomkaas, 100 gram

  • Spinazie, 100 gram

  • Zongedroogde tomaten, 30 gram

  • Pijnboompitten, 15 gram

  • Sweet Paprika rub - Grate goods, naar smaak

  • Olijfolie, naar smaak

  • Benodigdheden

  • Gietijzeren rooster

  • Hitteschild

  • Bamboe spiezen

  • Skillet pan

  • Cognac snippers

  • Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

    Geschreven door:

    Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

    Bekijk team BBQ