De favoriet van onze chef Leonard: gewokte mosselen op Zeeuwse wijze. Want als echte Zeeuwen mogen deze schelpdieren natuurlijk niet ontbreken! We wokken deze mosselen met groene kruiden, knoflook, limoen en cherrytomaten, en blussen ze af met witte wijn.
Voorbereiding
Begin met het aansteken van de kamado en laat deze opwarmen tot 220 graden. Terwijl de kamado op temperatuur komt, bereid je de kruidenolie voor. Mix alle ingrediënten tot een glad mengsel in een blender en breng indien nodig op smaak met peper en zout. (Tip: Als je liever niet te pittig eet, verwijder dan de zaadlijst uit de peper.)
Snijd het stokbrood schuin in plakken van 1,5 cm en besprenkel beide zijden met olijfolie, peper en zout. Grill de plakken kort totdat ze mooi goudbruin en knapperig zijn. Leg ze apart in een kom.
Mosselen wokken
Haal de roosters uit de kamado en plaats de wok erin. Laat de temperatuur stijgen tot 250 graden. Voeg zonnebloemolie toe aan de wok en fruit kort de ui, knoflook en citroentijm. Voeg vervolgens de mosselen toe en wok ze gedurende 2 minuten. Blus daarna af met witte wijn.
Zodra de mosselen openstaan, voeg je de bereide kruidenolie toe en roer je alles goed door elkaar. Voeg de cherrytomaten en het sap en rasp van de limoen toe.
Finishing touch
Serveer de mosselen in diepe borden en schep de bouillon uit de wok er overheen. Presenteer het gerecht met het geroosterde stokbrood.
Geniet van deze heerlijke mosselen en het smakelijke samenspel van kruiden en aroma’s!
Tip! deze producten kan gebruiken in dit recept
Cornicabra olijfolie Valderrama
- Lekker bij het bakken & braden
- Helaas, momenteel niet leverbaar
13,95 Bekijk
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Geschreven door:
Larissa Driessen
Larissa stuurt je de lekkerste recepten en tips per e-mail. Daarnaast is ze hobby chef en he-le-maal gek op pizza. Zo nu en dan werkt ze een van haar favoriete recepten uit en deze deelt ze graag met je.
Bekijk team BBQ