Wat is er nu leuker dat ook het dessert uit de Big Green Egg halen wanneer deze toch aan staat en je lekker met je gasten buiten zit? Dit recept is gemakkelijk voor te bereiden, het beslag kan je namelijk van te voren maken. En het is ook nog eens snel klaar!

Bereidingswijze

  • Laat de boter op kamertemperatuur komen en klop deze samen met het zaad van het vanillestokje en de suiker zeer luchtig in de foodprocessor.
  • Voeg daarna tijdens het kloppen 1 voor 1 het ei toe en laat hem nog even draaien.
  • Spatel vervolgens de bloem door de massa en spatel daarna voorzichtig de bramen erdoor. Het beslag mag iets lopend zijn. Is dat niet het geval kan je er een beetje melk aan toevoegen. Leuk om een aantal bramen apart te houden als garnering!
  • Breng ondertussen de Big Green Egg met conveggtor naar de 190 graden en boter de muffinvormpjes in met een siliconen kwast. Vul de vormpjes met het beslag.
  • Bak de taartjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Garneer ze met bramen en munt.

Eet smakelijk! Simpel toch?

Ingrediënten

  • 150 gram bramen

  • 150 gram frambozen

  • 100 gram boter

  • 100 gram suiker

  • 2 eieren

  • 100 gram zelfrijzend bakmeel

  • Eventueel melk

  • 1 vanillestokje

  • Verse munt

  • Benodigdheden

  • Conveggtor

  • Conveggtor basket

  • Siliconen muffinvorm

  • Foodprocessor

  • Siliconen kwast

  • Geschreven door:

    Ze noemen ons foodies, ‘food freaks’ of zelfs culinaire hedonisten. Maar wat voor label je ook op ons plakt, wij blijven onszelf. Wij halen uit het leven wat erin zit en maken van genieten onze missie. En omdat we onze zintuigen niet voor niets hebben, zetten we ze voor de volle 100% in.

    Bekijk team BBQ