De kerstdagen zijn net voorbij en we sluiten het jaar af met een echte knaller. Thomas maakt een feestelijke borrelplank vol met Iberico ribfingers, Chicken Wings, Italiaanse gehaktballetjes en gesmolten Vacherin Mont D’or kaas. Lekker om je notenbroodje in te dippen
Iberico ribfingers
We starten de borrelplank met de Iberico ribfingers. Deze ribfingers zijn mooi vet van binnen, daardoor kunnen ze op wat hogere temperatuur bereid worden en door de hoeveelheid vet zullen ze ook absoluut niet uitdrogen.
Als eerste verwarmen we de kamado tot 150 graden indirecte hitte. De Iberico ribfingers rub je royaal in met de Angus & Oink Bengali Curry Powder en laat je dit enkele uren intrekken. Doordat de ribbetjes vet genoeg zijn van zichzelf, hoef je er geen extra olie overheen te doen. Voeg de chunks appel rookhout aan de gloeiende kolen toe om wat extra rook te creëren en leg de ribfingers op het rooster. Gaar deze nu voor ca. 25 min op 150 graden indirect. Let wel op dat je je rooster niet één keer vol gooit, want er komen nog wat hapjes op. 😉
Chicken Wings
Wanneer de ribfingers ongeveer een half uurtje op het rooster liggen, kunnen de kippenvleugels erbij. Deze gaan we eerst even halveren. Je kan ze precies halveren door het scharnier die in het midden van de kippenvleugel zit door te snijden. Zo krijg je mooie kleine tv-sticks. Vervolgens rubben wij deze sticks met de Hot & Hostile rub van Angus & Oink, een lekkere pikante rub die vooral lekker is bij kip. Deze plaatsen we bij de ribfingers voor wederom een half uurtje, voordat we de gehaktballetjes er op leggen.
Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept
Het recept gaat verder onder de accessoires
- Sale!Sale!
Gietijzeren skillet pan Smokin’ Flavours
- Je meest veelzijdige bbq tool
- Online op voorraad
25,9922,09 Bekijk
Gehaktballetjes
Wanneer de kip erop ligt, gaan we beginnen met de Italiaanse gehaktballen. Je doet eerst je skillet op het rooster en verwarmt deze voor. Terwijl je de skillet voorverwarmt, ga je beginnen aan de gehaktballetjes. Hiervoor gebruiken we grof rundergehakt en daar gaat wat Gaucho rub op en voeg de overige ingrediënten toe en kneed je het door tot een mooi egaal en stevig mengsel. Draai vervolgens mooie egale gehaktballetje van het gehaktmengsel. Voeg vervolgens een scheut olie toe aan de inmiddels opgewarmde skillet en bak hier vervolgens de balletjes voor ongeveer 20 minuten. Schud de balletjes om de 10 minuten om zodat ze rondom mooi bruinen en egaal garen. De temperatuur van de kamado blijft op 150 graden indirect.
Vacherin Mont D’or kaas
Prik na 20 minuten de kruiden in de Vacharin Mont D’or en zet ook deze op het rooster erbij. Terwijl de kaas ligt te smelten kan je alvast wat notenbrood croutons snijden, zodat je deze straks lekker in de kaas kan dippen. Lak na 5 minuten de ribfingers met de BBQ Experience Center Original BBQ-saus en laat deze nog 5 minuten intrekken. Als na 10 minuten verwarmen de kaas mooi zacht en gesmolten is kan alles uit de kamado en kan je je borrelplank gaan opmaken naar eigen inzicht. Als je alles van de kamado hebt gehaald leg je ondertussen de dunne plakken notenbrood op het rooster en rooster je deze even kort aan zodat ze mooi krokant worden.
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Ook interessant...
Oops, geen gerelateerde berichten gevonden