Na een heerlijk hoofdgerecht van de barbecue kun je natuurlijk ook gewoon lekker doorgaan met een fantastisch nagerecht. Deze variant op de normale brownie is naast zoet ook nog eens aangenaam pittig. De combinatie met gedroogde stukjes framboos en verse framboos gemengd met de pittige chipotle geeft deze brownie een vernieuwende smaak twist.

BBQ heat up

Breng de barbecue naar een temperatuur van 180 graden. Plaats een RVS rooster om het skillet op te zetten. Wanneer je dit gerecht op een kamado maakt plaats je ook het hitteschild. Op deze manier wordt de warmte gelijk verdeeld. 

Chocolate meltdown

Vul een pan voor 1/4 deel met water en breng deze tegen de kook aan. Doe 100 gram roomboter en de melk chocolade in een RVS mengkom en plaats deze boven de pan. Laat alles langzaam smelten. Roer het geheel met de pannenlikker door tot 1 massa.

Whisking Eggs

Neem de andere mengkom en doe hier 2 hele eieren en 2 eidooiers in. Voeg eerst de bruine basterd suiker toe en meng het geheel goed door met een garde. Hierna zeef je de bloem er door samen met de Raspberry rub en mengt het nog een keer goed. Laat de chocolade iets afkoelen en voeg deze tenslotte al roerend toe aan de eiermassa. Op deze manier voorkom je dat het gaat schiften. 

chocolade brownie skillet bbq recept kamado

Skillet vullen

Hak de witte chocolade in kleine stukjes. Vet de skillet in met roomboter en plaats een paar frambozen en witte chocolade stukjes op de bodem. Giet de brownie massa eroverheen en steek nog wat frambozen en stukjes witte chocolade erin. Plaats het skillet in de barbecue en gaar de brownie in 15 á 20 minuten. Met de satéprikker kun je controleren of de brownie nog vloeibaar of gaar is, persoonlijk mag de brownie nog wel iets lopend zijn. Serveer bijvoorbeeld met een lekker bolletje vanille ijs of mascarpone.

chocolade brownie skillet bbq recept kamado

Eetsmakelijk!

Ingrediënten

  • Melk chocolade, 100 gram

  • Witte chocolade, 80 gram

  • Saus.Guru Raspberry rub, 10 gram

  • Diepvries frambozen, 15 gram

  • Eieren, 4 stuks

  • Ongezouten roomboter, 110 gram

  • Bloem, 50 gram

  • Bruine basterdsuiker, 100 gram

  • Benodigdheden

  • RVS rooster

  • Hitteschild (bij kamado)

  • Gietijzeren skillet

  • Handschoenen

  • Snijplank

  • Koksmes

  • RVS mengkom

  • Andere mengkom

  • Garde

  • Pannenlikker

  • Zeef

  • Satéprikker

  • Dennis Werner

    Geschreven door:

    Nooit inspiratie gebrek. Knoop een gesprek met Dennis aan en hij zal je alle mogelijkheden qua technieken en ingrediënten enthousiast vertellen. Fulltime bezig met BBQ & werkt bij saus.guru.

    Bekijk team BBQ