Bacon, Oreo en Whiskey? Misschien zou je deze smaken zelf niet snel combineren.. maar het zoete en hartige, gecombineerd met de volle rijke smaak van jouw favoriete Whiskey, zorgen wel echt voor een game changing smaak combinatie. Deze snack zet je binnen een handomdraai op tafel en is een zekere highlight voor wanneer je vriendengroep langskomt.
Dit recept heb ik gemaakt op een pellet barbecue, door de indirecte garing kunnen de turnovers rustig garen. Natuurlijk kun je dit recept ook bereiden op een kamado. Maak dan gebruik van een hitteschild (plate setter).
Mise a place
We beginnen met de voorbereidingen. Snij de bacon in kleine stukjes. Hetzelfde doen we met de oreo koekjes (gelukkig zitten er meer in een rol dus heb je er nog over om te snoepen 😉). Voeg dit samen in een mengkom en doe hier 1 el Beef Bark rub en 4 el van je favoriete whiskey bij. Roer dit goed door elkaar en stook de barbecue hierna alvast op tot 175 graden.
Pakketjes vouwen
Neem nu het bladerdeeg en verdeel het oreo mengsel gelijkmatig in het midden over de 4 blaadjes. Vouw deze nu dicht in een driehoek. Kooktip: maak je vingers vochtig om zo de randjes goed dicht te drukken. Probeer zo min mogelijk lucht erin te hebben. Maak de mengkom weer even schoon en doe hier het ei, 1 el whiskey en 1el beef bark in. Kluts dit goed door elkaar en bestrijk dit mengsel over het bladerdeeg.
Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept
BBQ-on
Wanneer de barbecue op temperatuur is leg je de turnovers er in en gaar je deze in ongeveer 20-25 minuten gaar. Serveer met een glaasje whiskey en eet ze warm.
Enjoy Cooking!
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Geschreven door:
Dennis Werner
Nooit inspiratie gebrek. Knoop een gesprek met Dennis aan en hij zal je alle mogelijkheden qua technieken en ingrediënten enthousiast vertellen. Fulltime bezig met BBQ & werkt bij saus.guru.
Bekijk team BBQ