Welke BBQ-rubs moet ik gebruiken voor bij mijn spareribs? Wat past het beste bij pulled pork of bij een lekker stuk rundvlees? Dit zijn vragen die wij regelmatig voorbij horen komen in de showroom. Eerder hebben we al uitgelegd hoe je de beste BBQ-rub kiest. Nu delen we graag onze favorieten rubs met jou!
Maak kennis met onze favoriete BBQ-rubs, de absolute top drie voor spareribs, pulled pork en rundvlees! Met deze rubs zit je sowieso goed!
De beste BBQ-rubs
VOOR SPARERIBS
Voor spareribs zijn er tal van opties, maar onze absolute favorieten zijn Angus & Oink – Sweet Bones and Butts, Meat Church – Honey Bacon BBQ Rub en Rock ‘n’ Rubs – Whisky in the jar. De Sweet Bones and Butts-rub van Angus & Oink is een heerlijk zoete rub die gemaakt is van de fijnste suikers: Javaanse suiker en ahornsuiker, perfect voor als je wat zoetere ribs wilt! Met bacon smaakt alles beter, daarom is de Honey Bacon BBQ Rub van Meat Church een van onze favorieten. Heerlijk om de bacon smaak van je spareribs te versterken. En laten we de unieke smaak van whisky niet vergeten, die door Rock ‘n’ Rubs in hun Whisky in the jar-rub wordt gebruikt om je spareribs nog lekkerder te maken! Dit is een zoet-pikante Texas-style rub die heerlijk karameliseert tijdens het bereiden van low & slow BBQ-gerechten.
De beste BBQ-rubs
VOOR PULLED PORK
Wil je pulled pork maken? Dan zijn Rock ‘n’ Rubs – Gans n’ roses, Angus & Oink – Cherry Crush en Bad Byron’s Butt Rub geweldige opties om te proberen. De Gans n’ Roses rub van Rock ‘n’ Rubs combineert kruiden met fijne rozenblaadjes die voor een extra kick aan je pulled pork zorgen. De Bad Byron Butt Rub is door de gerookte jalapeño een wat pittigere rub en door de perfect uitgebalanceerde kruidenmix perfect voor de pulled pork. Wil je liever een wat zoetere optie? Probeer dan eens de Cherry Crush van Angus & Oink, deze combineert heerlijk met de cola BBQ-saus van Saus.Guru! Deze rub raden we dan ook aan bij de wat mooie vetter stuk vlees.
De beste BBQ-rubs
VOOR RUNDVLEES
Als je de koning van de steaks wilt zijn, dan zijn Rock ‘n’ Rubs – Don’t cry for me Argentina, Angus & Oink – Gaucho, en Dirty Cow van Angus & Oink jouw geheime wapens. Chimichurri van Rock ‘n’ Rubs is dé typische Zuid-Amerikaanse BBQ-kruidenmix en marinade en is perfect voor je biefstuk. De Gaucho-rub van Angus & Oink is de smaakmaker voor het grillen van steaks, een alternatief voor zout en peper. Je kunt het ook mengen met een flinke scheut olijfolie en een scheutje citroen voor een kruidige dressing. De Gaucho rub en de Don’t Cry For Me Argentina zijn beide wat groffer, daarom zijn die ook perfect voor rundvlees, omdat die vaak wat meer structuur kunnen gebruiken. Wat de Dirty Cow zo bijzonder maakt, wat mij betreft, is dat er gedroogde koffie in zit i.c.m. sojasaus. Een smaak die je niet snel verwacht, maar waanzinnig lekker is. Het heeft een prachtige mix van zoet, zout, zuur en umami.
Eet smakelijk!
Ben je er nog steeds niet aan uit welke rub je wilt gebruiken of heb je deze allemaal al een keer gebruikt en wil je verder experimenteren? Kom dan eens langs in onze showroom, onze chefs geven je graag advies. Ook online geven we je graag advies!