Kerstmenu met wijn pairing

Masterclasses
1 2 3 4 5
Expert

150,00

p.p.

Wat gaan we doen?

Yes, we gaan er weer voor! Zoals elk jaar brengen we een feestelijk kerstmenu uit dat je helemaal zelf thuis kunt maken. We hebben een fantastisch menu samengesteld dat je samen met ons kunt oefenen in de workshop. Je krijgt een uitgebreide beschrijving mee voor thuis, en zelfs aan bijpassende wijnen is gedacht.

De BBQ is ideaal om het kerstdiner op klaar te maken. De gerechten combineren het beste van BBQ en kerst op het bord. Maar we begrijpen dat je niet heel de avond in de keuken wilt staan, terwijl je liever tijd doorbrengt met familie en vrienden. Daarom hebben we het menu zo ontwikkeld dat je veel op voorhand kunt voorbereiden. Tijdens de workshop leren we je slimme tips & tricks, zodat je een stressvrije kerst hebt en lekker kunt genieten aan tafel.

Deze workshop is ook een aanrader als je gewoon zin hebt in een bijzondere ervaring en een tof menu wilt leren bereiden!

De ervaring leert dat deze masterclass snel volzet is, dus… waar wacht je nog op? Boek snel jouw plaats!

Uitgebreide beschrijving voor thuis

Tijdens de workshop gaan we samen aan de slag en bereiden we het volledige menu. Voor thuis krijg je een uitgebreide beschrijving mee waarin het menu staat, compleet uitgewerkt met wat je de dag ervoor kunt voorbereiden, de volgorde op de dag zelf, en hoe je dus rustig aan tafel kunt zitten met je gasten. Thuis kun je uitpakken en het volledige menu opnieuw maken, maar je kunt ook enkele gerechten apart bereiden.

Bijpassende wijnen en bieren

Een feestelijk moment mag gerust extra aangekleed worden. Een bijpassend drankarrangement is inbegrepen in de workshop. We hebben kwaliteitswijnen en -bieren geselecteerd en vertellen je graag waarom we voor deze combinaties gekozen hebben en hoe je bijvoorbeeld een goede wijn bij je gerecht kiest. Wil je liever geen wijnarrangement? Neem dan even contact op met onze klantenservice.

De gerechten

De klassieke kerstgerechten laten we achterwege. We werken uiteraard met de beste kwaliteitsingrediënten en gaan aan de slag met vernieuwende recepten. De gerechten brengen het beste van BBQ en kerst samen op je bord. Bij deze presenteren we je het fantastische kerstmenu wat we hebben bedacht om samen te gaan maken:

Op de graat gegrilde heek

Met beurre blanc van noilly prat, gegrilde eryngii en orzo met paddenstoelen.

***

Konijnenrugfilet op hooi gegaard

Met pompoencrème, tutti frutti en een saus van cognac.

***

Lomo al Trappo van Diamanthaas
Met groenten uit de Brick en jus van geroosterde ui.

***

Bourdaloue au poire
Met gerookte chocoladesaus

 

Wat komt er aan bod

  • Hoogwaardige en culinaire gerechten die je uiteraard zelf gaat bereiden. Een combinatie van vlees, vis, groenten en garnituren, en uiteraard mag een dessert niet ontbreken!
  • Manier van uitserveren & foodstyling
  • Verschillende bereidingstechnieken
  • Drankenpairing – bij elke gang wordt een bijpassende kwaliteitswijn of -bier geserveerd
  • We werken hele gangen uit met bijpassende garnituren en bijgerechten
  • Hoe je met een zogenaamde mise en place stressvrij thuis uitgebreide gerechten met veel handelingen kunt bereiden. Alle tips en tricks krijg je mee naar huis.
  • Over deze masterclass

Zelf doen staat in onze workshops centraal. Lekker bezig zijn met koken in de praktijk, daar steek je tenslotte het meeste van op! Bij ons maakt elke deelnemer zelf alle gerechten, in plaats van dat een groepje recept A maakt en een ander groepje recept B. Door vijf uur uit te trekken, kunnen we lekker veel behandelen én leren!

Tijdens deze vijf uur durende workshop duiken we dieper in de materie in vergelijking met een basisworkshop. Er zijn meer handelingen per gang, de nadruk ligt op het koken en de moeilijkheidsgraad is hoger. We werken met mooie kwaliteitsproducten en je doet alles zelf, van mise en place tot de bereiding. De theorie en basis van het werken met de BBQ slaan we over en gaan direct aan de slag met uitgebreide recepturen en bereidingswijzen. De recepten krijg je achteraf mee naar huis.

Gratis BXC schort t.w.v. € 29,90 bij een workshop!

Heb je al eens een workshop bij ons gevolgd? Dan weet je dat je in één van onze schorten de heerlijkste gerechten staat te bereiden. Voor ons is zo’n schort het perfecte aandenken aan die fijne ervaring. Daarom krijg je vanaf nu, na het volgen van een workshop, een gratis schort ter waarde van € 29,90 mee naar huis! Het schort heeft een handige zak vooraan en is beschikbaar in twee kleuren. Natuurlijk staat ons BBQ Experience Center logo er trots op.

Ben je op zoek naar een origineel cadeau? Schenk dan een workshop met onze workshop cadeaubon!

Praktische info

Per werkbank heb je de beschikking over een Big Green Egg large waarin je zelf alles gaat bereiden. Vaak gebruiken we extra BBQ’s in de workshopruimte om veel tegelijkertijd te doen. Heb je een ander merk of nog helemaal geen kamado? Geen probleem, je bent van harte welkom! De technieken kan je zeker thuis ook toepassen.

Hoe werkt het reserveren?

Je reserveert steeds voor minstens 2 personen per werkbank. Wil je met 3 personen aan één werkbank staan? Stuur ons dan gerust een berichtje. Kies hierboven de gewenste datum. Met de knop ‘in winkelmand’ voeg je het product toe aan je winkelmand (bovenaan je scherm). Door op de winkelmand te klikken en je bestelling af te rekenen, reserveer en betaal je voor de workshop. Daarna is je boeking bevestigd.

Geen verrassingen achteraf. Behalve de recepten! 🙂

De prijs is all-in. Wij regelen alles: de workshops zijn inclusief alle benodigdheden, ingrediënten van topkwaliteit en uiteraard de kamado’s. We voorzien ook bijpassende drankjes, zoals een goed glas wijn, bier of een frisje. Er is geen limiet op het aantal consumpties, maar onze chefs houden wel steeds een oogje in het zeil om het drankgebruik en de veiligheid van alle deelnemers te waarborgen. Het draait tijdens de workshop natuurlijk om het (leren) koken. 🙂

We leggen veel uit, inspireren je en nemen je helemaal mee in de verschillende bereidingen. Bovendien sturen we de recepten achteraf naar je door, zodat je ze thuis nog eens kan maken!

Locatie & parkeren

De workshops gaan door in het BBQ Experience Center. We hebben een volledig ingerichte workshopruimte in de sfeervolle, oude melkfabriek. Een grote, gezellige nomadentent zorgt ervoor dat we bij elk weertype aan de slag kunnen! Als het wat frisser is, is het wel handig om je daar op te kleden. Het adres is Pastorijstraat 7, Herent, en je kan gratis voor de deur parkeren!

Kleine lettertjes

Net zoals elk bedrijf hebben ook wij bepaalde voorwaarden. Ze zijn niet echt spannend, maar misschien wel goed om even door te nemen. Het belangrijkste is dat het natuurlijk niet fijn is als je je kort voor de workshop afmeldt. We hebben dan immers een plaats voor je gereserveerd en de inkopen al gedaan. Je kan wel kosteloos annuleren tot 7 dagen voor de start van de workshop.

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle workshops, en in het bijzonder artikel 17. Je vindt deze op de pagina algemene voorwaarden.

Kerstmenu met wijn pairing Proef de sfeer

Ieder jaar is dit weer een succes thuis, dankzij de tips kunnen we echt genieten van een stressvrij kerst!

Stefanie Steenwinckel Workshopdeelnemer Kerstmenu met wijn pairing

Super georganiseerd. De uitleg en enthousiasme van Levy was geweldig. Ik kan het iedereen aanbevelen!

Twan Jeuken Workshopdeelnemer Kerstmenu met wijn pairing

Workshop Kerstmenu met wijn pairing Is altijd inclusief

  • De allerbeste kwaliteit ingrediënten
  • Begeleiding van een professionele chef
  • Bijpassende drankjes zoals een mooi glas wijn, bier of een frisje
  • Geen verrassingen achteraf: all-in prijs!
  • Een prachtige locatie: oude melkfabriek de Vitalac
  • Heel veel gezelligheid :)

Ontmoet Onze chefs

Het allerliefste wat wij doen is jou enthousiasmeren over het lekker koken buitenshuis. Wanneer dat gelukt is blijven we je uitdagen en helpen om steeds weer een hoger niveau te bereiken met je gerechten. Daar heb je ervaren chefs voor nodig. Chefs die niet alleen veel ervaring met BBQ hebben, maar eigenlijk met de gehele (buiten)keuken. Daarin zijn we uniek.

Wouter Cornet

Chef BBQ Experience Center

In zo'n 30 jaar heeft Wouter zo'n beetje alle stadia van de horeca doorlopen, van traiteur tot de gastronomische sterrenkeuken. BBQ is daarin altijd wel een lichtpuntje geweest waarin je qua bereidingstechnieken out of the box kon denken. Zijn kennis en ervaring zet hij nu maar al te graag om in de BBQ wereld, spreek hem dus gerust eens aan over jouw favoriete gerecht!

Brent van Lommen

Chef BBQ Experience Center

Na jarenlang zijn eigen bar te hebben gerund, waar hij voornamelijk kleine tapas en drankjes serveerde, voelde het als de juiste tijd om achter de BBQ te staan! Zijn voorkeur gaat uit naar het bereiden van grote stukken vlees, waardoor er een prachtig pronkstuk op tafel verschijnt!

BBQ Experience Center. Home of BBQ!

Onze unieke
workshop locatie

In het BBQ Experience Center hebben we een sfeervolle nomadentent aan onze showroom gebouwd en omgetoverd tot fantastische proeftuin met een binnen / buiten workshop ruimte. In alle weersomstandigheden kunnen we lekker aan de slag. In de zomer heerlijk koel, in de zomer verwarmd door verschillende heaters. Hier kan je experimenteren met de verschillende BBQ’s en smaakmakers. We geven er onze workshops, regelmatig een demonstratie en de ruimte is tevens af te huren voor je privé evenement met vrienden of collega’s.

Houd me op de hoogte

Staat er geen geschikte datum voor je bij? Laat je gegevens achter en we sturen je een (eenmalige) e-mail wanneer er weer nieuwe data beschikbaar zijn.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.