Wat gaan we doen?
We hebben intussen zoveel recepten en workshops ontwikkeld, tijd voor de persoonlijke favorieten van Thomas, een van onze workshopchefs!
De BBQ (voornamelijk kamado) het beste tot zijn recht laten komen, daar draait het in deze workshop om. De beste bereidingstechnieken, de beste ingrediënten samen met de beste smaakmakers. Dit maakt wat ons betreft het beste menu!
Een fantastisch viergangen culinair menu waarin bereidingstechnieken zitten zoals roken, slowcooken, bakken, grillen en stoven. We werken met enkel de beste ingrediënten:
Bisque van blauwe zwemkrab
***
Tartaar van koud gerookte rode poon, geroosterde langoustine, gegrilde mini-komkommer en een saus van Langoustine
***
Gepekelde en gegrilde wilde eendenborst, lauwwarme waldorfsalade, bundelzwammen en een mayonaise van ingelegde citroen.
***
Zacht gegaarde runderlende, gegrilde romanesco, een ravioli gevuld met pulled beef, bataat crème en een jus van look
***
New York Cheesecake met gegrilde mandarijn
Let op: het menu heeft veel elementen van ons kerstmenu 2023. Wanneer je deze workshop gevolgd hebt, brengt de Chef’s Choice masterclass je waarschijnlijk niet veel nieuws – behalve veel gezelligheid 😊.
Wat behandelen we?
- 4 culinaire gerechten die uiteraard zelf gaat bereiden. Een combinatie tussen vlees, vis, groenten en garnituren. Inclusief dessert.
- Verschillende bereidingstechnieken
- We werken hele gangen uit met bijpassende garnituren en bijgerechten.
- Hoe je met een zogenaamde mise en place geen stress hebt bij het thuis maken van dergelijke uitgebreide gerechten met veel handelingen.
Over deze masterclass
Heb je al een tijdje een kamado zoals een Big Green Egg, Bastard, Monolith of Kamado Joe of een andere BBQ en ben je er klaar voor om je skills naar een hoger niveau te tillen? Schrijf je dan nu in voor een masterclass!
Zelf doen staat in onze workshops centraal. Lekker bezig zijn met koken in de praktijk, daar steek je tenslotte het meeste van op! Bij ons maakt elke deelnemer zelf alle gerechten, in plaats van dat een groepje recept A maakt en een ander groepje recept B. Door 5 uur uit te trekken en 4 gerechten te maken, kunnen we lekker veel behandelen én leren!
Tijdens deze 5 uur durende workshop gaan we veel dieper in op de mogelijkheden en bereidingstechnieken. Bij vrijwel elke masterclass maak je zelf 4 heerlijke gerechten. De theorie en basis van het werken met de kamado slaan we over en gaan direct aan de slag met uitgebreide recepturen en bereidingswijzen.
Het leuke is dat we een bepaald onderwerp vastpakken en dit helemaal gaan uitdiepen met elkaar. Kies dus een onderwerp en laat je door ons meenemen in onze passie om jouw outdoor cooking skills naar een hoger niveau te tillen!
Gratis BXC schort t.w.v. € 29,90 bij een workshop!
Heb je al eens een workshop bij ons gevolgd? Dan weet je dat je in één van onze schorten de heerlijkste gerechten staat te bereiden. Voor ons is zo’n schort het perfecte aandenken aan die fijne ervaring. Daarom krijg je vanaf nu, na het volgen van een workshop, een gratis schort ter waarde van € 29,90 mee naar huis! Het schort heeft een handige zak vooraan en is beschikbaar in twee kleuren. Natuurlijk staat ons BBQ Experience Center logo er trots op.
Ben je op zoek naar een origineel cadeau? Schenk dan een workshop met onze workshop cadeaubon!