Wat gaan we doen?
Deze workshop stond al een tijdje op onze verlanglijst en heeft wat tijd gevraagd om uit te werken. Maar wat een toffe workshop is dit geworden! We hebben de handen in elkaar geslagen met Brouwerij De Vlier om het onderste uit de kan… ehh, uit het bierglas te halen, en we zijn dan ook erg trots op het resultaat.
Het is namelijk niet zomaar een BBQ-workshop waarbij we gewoon een passend bier bij de gerechten pairen. Nee, we gaan echt samen op zoek naar de harmonie tussen bier en BBQ. Natuurlijk kun je bier in een stoofpot verwerken, en bierbeslag is ook wel gekend (en daarom niet minder lekker). Maar wat als we wat dieper gaan? Bijvoorbeeld door een dressing te maken met gemalen hop, en diezelfde hop te gebruiken in het bier dat je erbij serveert? Of mout als ingrediënt in je gerecht te gebruiken in plaats van linzen? Niet enkel een tof verhaal, maar ook echt unieke smaken! En dat is precies wat deze workshop zo speciaal maakt.
Over de workshop
De workshop wordt gegeven door een chef van BBQ Experience Center, samen met een biersommelier van brouwerij De Vlier. We leggen je de basis van BBQ’en uit: denk aan smaken, temperatuurbeheersing en verschillende bereidingswijzen. Brouwerij De Vlier neemt het podium en brengt je in geuren en kleuren op de hoogte van het ontstaan van bier, de geschiedenis, ingrediënten, het brouwproces en de verschillende smaakmakers in bier.
We hebben een uniek viergangenmenu ontwikkeld waarin bier is verwerkt en dat je volledig zelf gaat bereiden. Uiteraard pairen we de gerechten met de heerlijke bieren van de brouwerij.
Wat komt er aan bod?
- De basis van BBQ: smaken, temperaturen, technieken en accessoires
- De achtergrond van bier
- Brouwproces en smaakbeïnvloeding
- Hoe je bier pairt met een BBQ-gerecht
- Vier volledige gangen die je zelf gaat bereiden
Over Brouwerij de Vlier
Brouwerij De Vlier brouwt het hele jaar door verschillende bieren zoals Blond, Amber 69, Scotch, Tripel en White. Deze vaste waarden zijn altijd te verkrijgen, samen met de drie aperitiefbieren.
Naast deze vaste selectie biedt de brouwerij ook seizoensgebonden specials aan. In de zomer is er Carrousel, in de herfst de Onbekende Soldaat, en tijdens de donkere wintermaanden Xmas Spicy.
De naam van de brouwerij en de traditionele bieren zijn afgeleid van de oorspronkelijke locatie in Kessel-Lo, deelgemeente Vlierbeek. De nieuwere bieren verwijzen naar de huidige locatie van de brouwerij of naar de partners waarmee wordt samengewerkt om deze unieke bieren te creëren.
Met hun aperitiefbieren (Brut, Demi-sec en Rosé) knipoogt Brouwerij De Vlier naar de wijnbouw, in analogie met demi-sec, rosé en brut uit de mousserende wijnen zoals cava of champagne.
Gratis BXC schort t.w.v. € 29,90 bij een workshop!
Heb je al eens een workshop bij ons gevolgd? Dan weet je dat je in één van onze schorten de heerlijkste gerechten staat te bereiden. Voor ons is zo’n schort het perfecte aandenken aan die fijne ervaring. Daarom krijg je vanaf nu, na het volgen van een workshop, een gratis schort ter waarde van € 29,90 mee naar huis! Het schort heeft een handige zak vooraan en is beschikbaar in twee kleuren. Natuurlijk staat ons BBQ Experience Center logo er trots op.