Bier & BBQ workshop

Niet ingeplande workshops
1 2 3 4 5
Gevorderd

114,50

p.p.

Geen data beschikbaar voor deze locatie

Voor deze locatie is op dit moment geen datum beschikbaar. Laat je gegevens achter en we sturen je een (eenmalige) e-mail wanneer er weer nieuwe data beschikbaar zijn.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat gaan we doen?

Deze workshop stond al een tijdje op onze verlanglijst en heeft wat tijd gevraagd om uit te werken. Maar wat een toffe workshop is dit geworden! We hebben de handen in elkaar geslagen met Brouwerij De Vlier om het onderste uit de kan… ehh, uit het bierglas te halen, en we zijn dan ook erg trots op het resultaat.

Het is namelijk niet zomaar een BBQ-workshop waarbij we gewoon een passend bier bij de gerechten pairen. Nee, we gaan echt samen op zoek naar de harmonie tussen bier en BBQ. Natuurlijk kun je bier in een stoofpot verwerken, en bierbeslag is ook wel gekend (en daarom niet minder lekker). Maar wat als we wat dieper gaan? Bijvoorbeeld door een dressing te maken met gemalen hop, en diezelfde hop te gebruiken in het bier dat je erbij serveert? Of mout als ingrediënt in je gerecht te gebruiken in plaats van linzen? Niet enkel een tof verhaal, maar ook echt unieke smaken! En dat is precies wat deze workshop zo speciaal maakt.

Over de workshop

De workshop wordt gegeven door een chef van BBQ Experience Center, samen met een biersommelier van brouwerij De Vlier. We leggen je de basis van BBQ’en uit: denk aan smaken, temperatuurbeheersing en verschillende bereidingswijzen. Brouwerij De Vlier neemt het podium en brengt je in geuren en kleuren op de hoogte van het ontstaan van bier, de geschiedenis, ingrediënten, het brouwproces en de verschillende smaakmakers in bier.

We hebben een uniek viergangenmenu ontwikkeld waarin bier is verwerkt en dat je volledig zelf gaat bereiden. Uiteraard pairen we de gerechten met de heerlijke bieren van de brouwerij.

Wat komt er aan bod?

  • De basis van BBQ: smaken, temperaturen, technieken en accessoires
  • De achtergrond van bier
  • Brouwproces en smaakbeïnvloeding
  • Hoe je bier pairt met een BBQ-gerecht
  • Vier volledige gangen die je zelf gaat bereiden

Over Brouwerij de Vlier

Brouwerij De Vlier brouwt het hele jaar door verschillende bieren zoals Blond, Amber 69, Scotch, Tripel en White. Deze vaste waarden zijn altijd te verkrijgen, samen met de drie aperitiefbieren.

Naast deze vaste selectie biedt de brouwerij ook seizoensgebonden specials aan. In de zomer is er Carrousel, in de herfst de Onbekende Soldaat, en tijdens de donkere wintermaanden Xmas Spicy.

De naam van de brouwerij en de traditionele bieren zijn afgeleid van de oorspronkelijke locatie in Kessel-Lo, deelgemeente Vlierbeek. De nieuwere bieren verwijzen naar de huidige locatie van de brouwerij of naar de partners waarmee wordt samengewerkt om deze unieke bieren te creëren.

Met hun aperitiefbieren (Brut, Demi-sec en Rosé) knipoogt Brouwerij De Vlier naar de wijnbouw, in analogie met demi-sec, rosé en brut uit de mousserende wijnen zoals cava of champagne.

Gratis BXC schort t.w.v. € 29,90 bij een workshop!

Heb je al eens een workshop bij ons gevolgd? Dan weet je dat je in één van onze schorten de heerlijkste gerechten staat te bereiden. Voor ons is zo’n schort het perfecte aandenken aan die fijne ervaring. Daarom krijg je vanaf nu, na het volgen van een workshop, een gratis schort ter waarde van € 29,90 mee naar huis! Het schort heeft een handige zak vooraan en is beschikbaar in twee kleuren. Natuurlijk staat ons BBQ Experience Center logo er trots op.

Ben je nog op zoek naar een origineel cadeau? Schenk dan een workshop cadeau met onze workshop cadeaubon!

Praktische info

Per werkbank heb je de beschikking over een Big Green Egg large waarin je zelf alles gaat bereiden. Vaak gebruiken we extra BBQ’s in de workshopruimte om veel tegelijkertijd te doen. Heb je een ander merk of nog helemaal geen kamado? Geen probleem en je bent van harte welkom uiteraard! De technieken kan je zeker thuis ook toepassen.

Hoe werkt het reserveren?

Je reserveert nu altijd voor minimaal 2 personen op een werkbank. Wil je met 3 personen aan één werkbank staan? Stuur ons een berichtje. Kies hier boven de gewenste datum. Met de knop ‘in winkelmand’ voeg je een product toe in je winkelmand (bovenin je scherm). Door op de winkelmand te klikken en je bestelling af te rekenen reserveer & betaal je voor de workshop. Hierna is je boeking bevestigd.

Geen verrassingen achteraf. Behalve de recepten 🙂

De prijs is all-in. Wij regelen alles, de workshops zijn inclusief alle accessoires die je nodig hebt, de beste kwaliteit ingrediënten en uiteraard de kamado’s. Ook zorgen we voor bijpassende drankjes zoals een goed glas wijn, bier of een frisje. We werken niet met een beperking in aantal consumpties. Het gaat bij de workshop uiteraard wel om het (leren) koken 🙂

We leggen een hoop uit, inspireren je en nemen je helemaal mee in verschillende bereidingen. Bovendien krijg je de recepten die we maken thuis gestuurd na afloop zodat je het nog eens over kunt doen!

Locatie & parkeren

De workshops worden gehouden in het BBQ Experience Center. We hebben een volledig ingerichte workshopruimte in de sfeervolle oude melkfabriek. Een grote sfeervolle nomade tent zorgt ervoor dat we met alle weersomstandigheden lekker aan de slag kunnen! Mocht het wat frisser buiten zijn is het wel slim om je hierop te kleden. Het adres is Pastorijstraat 7, Herent. Je kunt voor de deur gratis parkeren!

Kleine lettertjes

Zoals ieder bedrijf ontkomen ook wij niet aan bepaalde voorwaarden.  Deze zijn niet spannend maar misschien wel goed om even door te nemen. Het belangrijkste is dat het natuurlijk niet fijn is om jezelf kort voor de workshop  af te melden, we hebben dan namelijk een plaats gereserveerd voor je en inkopen al gedaan. Je mag kosteloos annuleren tot 7 dagen voor aanvang

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle workshops en in het bijzonder artikel 17, welke je kunt vinden op de pagina algemene voorwaarden.

Bier & BBQ workshop Proef de sfeer

Geweldig! Super leuke en heerlijke workshop gehad, veel geleerd en super goed geregeld. Een echte aanrader!

Danny Loch Workshopdeelnemer Bier & BBQ workshop

Prima workshop gevolgd. Goed uitgelegd en top locatie. Iedereen is heel vriendelijk en hulpvaardig. Ik raad het echt aan om hier een workshop te volgen.

Xandra Blommesteijn Workshopdeelnemer Bier & BBQ workshop

Workshop Bier & BBQ workshop Is altijd inclusief

  • De allerbeste kwaliteit ingrediënten
  • Begeleiding van een professionele chef
  • Bier pairing bij de gerechten
  • Geen verrassingen achteraf: all-in prijs!
  • Een prachtige locatie: oude melkfabriek de Vitalac
  • Heel veel gezelligheid :)

Ontmoet Onze chefs

Het allerliefste wat wij doen is jou enthousiasmeren over het lekker koken buitenshuis. Wanneer dat gelukt is blijven we je uitdagen en helpen om steeds weer een hoger niveau te bereiken met je gerechten. Daar heb je ervaren chefs voor nodig. Chefs die niet alleen veel ervaring met BBQ hebben, maar eigenlijk met de gehele (buiten)keuken. Daarin zijn we uniek.

Team-be-Wouter-verkleind

WOUTER CORNET

Chef BBQ Experience Center

In zo'n 30 jaar heeft Wouter zo'n beetje alle stadia van de horeca doorlopen, van traiteur tot de gastronomische sterrenkeuken. BBQ is daarin altijd wel een lichtpuntje geweest waarin je qua bereidingstechnieken out of the box kon denken. Zijn kennis en ervaring zet hij nu maar al te graag om in de BBQ wereld, spreek hem dus gerust eens aan over jouw favoriete gerecht!

Brent van Lommen

Chef BBQ Experience Center

Na jarenlang zijn eigen bar te hebben gerund, waar hij voornamelijk kleine tapas en drankjes serveerde, voelde het als de juiste tijd om achter de BBQ te staan! Zijn voorkeur gaat uit naar het bereiden van grote stukken vlees, waardoor er een prachtig pronkstuk op tafel verschijnt!

BBQ Experience Center. Home of BBQ!

Onze unieke
workshop locatie

In het BBQ Experience Center hebben we een sfeervolle nomadentent aan onze showroom gebouwd en omgetoverd tot fantastische proeftuin met een binnen / buiten workshop ruimte. In alle weersomstandigheden kunnen we lekker aan de slag. In de zomer heerlijk koel, in de winter verwarmd door verschillende heaters. Hier kan je experimenteren met de verschillende BBQ’s en smaakmakers. We geven er onze workshops, regelmatig een demonstratie en de ruimte is tevens af te huren voor je privé-evenement met vrienden of collega’s.

Informeer mij over nieuwe data van deze workshop

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.