Introductie
Altijd al eens willen werken met een Zuid-Afrikaanse braai, OFYR, kamado, ALFA-oven, gas BBQ of pellet grill? Dan is deze workshop echt iets voor jou! We geven regelmatig workshops die specifiek gericht zijn op een bepaald toestel, zoals de kamado of OFYR, op een bepaalde techniek, of waarbij we bijvoorbeeld een ingrediënten groep zoals vlees of vis helemaal uitspitten.
Maar wat als je van alles een beetje wilt? Stap dan binnen in de wereld van barbecue! Een van onze pitmasters laat je kennismaken met allerlei soorten BBQ’s. In deze workshop werk je met de kamado (Big Green Egg), pellet grill (Traeger), Zuid-Afrikaanse braai (Home Fires), open vuur (OFYR), de ALFA-oven (Alfa Forni), en een gas-BBQ (Napoleon). Je maakt het allemaal mee in deze BBQ Experience workshop. Afhankelijk van de grootte van de groep kunnen de soorten BBQ’s en recepten verschillen per workshop.
Over de workshop
Heb je al een tijdje een kamado zoals een Big Green Egg, Bastard, Monolith, Kamado Joe of een andere BBQ, en ben je klaar om je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen? Schrijf je dan nu in voor een masterclass!
Zelf doen staat centraal in onze workshops. Lekker aan de slag gaan met koken in de praktijk, daar leer je het meeste van! Bij ons maken alle deelnemers zelf elk gerecht, in plaats van dat het ene groepje recept A maakt en een ander groepje recept B. Door 5 uur uit te trekken en 4 gerechten te bereiden, kunnen we veel behandelen én leren!
Tijdens deze 5 uur durende workshop gaan we dieper in op de mogelijkheden en bereidingstechnieken. Bij vrijwel elke masterclass maak je zelf 4 overheerlijke gerechten. We slaan de basis en theorie van het werken met de kamado over, en gaan meteen aan de slag met uitgebreide recepten en bereidingswijzen.
Het leuke is dat we één thema uitkiezen en dat helemaal samen uitdiepen. Kies dus een onderwerp en laat je door ons meenemen in onze passie om jouw outdoor cooking skills naar een hoger niveau te tillen!
Wat behandelen we?
- Soorten barbecues: wat zijn de mogelijkheden en de verschillen?
- Welke brandstoffen zijn er en wanneer kies je welke voor welke BBQ?
- Hoe gebruik je de verschillende BBQ’s (aansteken, temperatuurbeheersing, technieken)?
- Bereidingstechnieken: low & slow, hot & fast, roken, grillen, indirect garen, reverse sear, rusten, enzovoort.
- Dit alles aan de hand van 5 heerlijke gerechten die je zelf gaat klaarmaken! Het menu houden we nog even geheim, maar het is altijd een combinatie van vlees, vis, bijpassende garnituren en een lekker dessert.
- Wat is het allerbelangrijkste voor het meest fantastische en smaakvolste resultaat?
- Geheime tips van de pitmaster die we nog nooit eerder hebben gedeeld 🙂
Benieuwd naar de recepten?
In de workshop behandelen we de basis van de verschillende BBQ’s, maar vooral ga je zelf aan de slag met de gerechten, onder begeleiding van de chef. Deze gerechten zijn speciaal ontwikkeld door onze chefs en je kunt ze daarna makkelijk thuis opnieuw maken. Je gaat aan de slag met een heerlijk brood, een prachtig stukje vis gebakken op de huid, de ultieme manier om een mooi stuk vlees te garen, samen met tal van garnituren, en uiteraard mag een zoet dessert niet ontbreken.
Gratis BXC schort t.w.v. € 29,90 bij een workshop!
Heb je al eens een workshop bij ons gevolgd? Dan weet je dat je in één van onze schorten de heerlijkste gerechten staat te bereiden. Voor ons is zo’n schort het perfecte aandenken aan die fijne ervaring. Daarom krijg je vanaf nu, na het volgen van een workshop, een gratis schort ter waarde van € 29,90 mee naar huis! Het schort heeft een handige zak vooraan en is beschikbaar in twee kleuren. Natuurlijk staat ons BBQ Experience Center logo er trots op.
Ben je op zoek naar een origineel cadeau? Schenk dan een workshop met onze workshop cadeaubon!