Voor deze locatie is op dit moment geen datum beschikbaar. Laat je gegevens achter en we sturen je een (eenmalige) e-mail wanneer er weer nieuwe data beschikbaar zijn.
De ovenfunctie van de BBQ speelt een belangrijke rol in de kwaliteit en sappigheid van de gerechten, het is als het ware de geheime kracht van de BBQ en de kamado. Binnen deze masterclass gaan we deze oven functie naar het volgende niveau tillen door allerlei gerechten te bakken.
Denk bijvoorbeeld aan hartige producten zoals een quiche, (hartig) brood zoals een focaccia, quiche of zelfs heerlijke empanadas! Maar ook zoet mag in deze workshop niet ontbreken: poffertjes, taartjes, .. We maken 5 gerechten zodat jij straks een echte meester bakker bent!
Wat behandelen we?
5 verschillende gerechten bakken hartig & zoet.
Leuke bijgerechtjes of gerechtjes die je als lunch kunt gebruiken.
Verschillende bereidingstechnieken en accessoires om de lekkerste smaak te krijgen.
Waar je op moet letten bij het bakken op de kamado? Hoe ga je om met rook?
Over deze masterclass
Heb je al een enige tijd een kamado zoals een Big Green Egg, Bastard, Monolith of Kamado Joe of een andere BBQ en ben je er klaar voor om je skills naar een hoger niveau te tillen? Schrijf je dan nu in voor een masterclass!
Zelf doen staat in onze workshops centraal. Lekker bezig zijn met koken in de praktijk, daar steek je tenslotte het meeste van op! Bij ons maken alle deelnemers zelf alle gerechten, in plaats van dat een groepje recept A maakt, en een ander groepje recept B maakt. Door 5 uur uit te trekken en 5 gerechten te maken kunnen we lekker veel behandelen én leren!
Tijdens deze 5 uur durende workshop gaan we veel dieper op de mogelijkheden en bereidingstechnieken. Bij vrijwel elke masterclass maak je zelf 5 heerlijke gerechten. De theorie en basis van het werken met de kamado slaan we over en gaan direct aan de slag met uitgebreide recepturen en bereidingswijzen.
Het leuke is dat we een bepaald onderwerp vastpakken en dit helemaal gaan uitdiepen met elkaar. Kies dus een onderwerp en laat je door ons meenemen in onze passie om jouw outdoor cooking skills naar een hoger niveau te tillen!
Praktische info
Per werkbank heb je de beschikking over een Big Green Egg large waarin je zelf alles gaat bereiden. Vaak gebruiken we extra BBQ’s in de workshopruimte om veel tegelijkertijd te doen. Heb je een ander merk of nog helemaal geen kamado? Geen probleem, je bent van harte welkom! De technieken kan je zeker thuis ook toepassen.
Hoe werkt het reserveren?
Je reserveert steeds voor minstens 2 personen per werkbank. Wil je met 3 personen aan één werkbank staan? Stuur ons dan gerust een berichtje. Kies hierboven de gewenste datum. Met de knop ‘in winkelmand’ voeg je het product toe aan je winkelmand (bovenaan je scherm). Door op de winkelmand te klikken en je bestelling af te rekenen, reserveer en betaal je voor de workshop. Daarna is je boeking bevestigd.
Geen verrassingen achteraf. Behalve de recepten! 🙂
De prijs is all-in. Wij regelen alles: de workshops zijn inclusief alle benodigdheden, ingrediënten van topkwaliteit en uiteraard de kamado’s. We voorzien ook bijpassende drankjes, zoals een goed glas wijn, bier of een frisje. Er is geen limiet op het aantal consumpties, maar onze chefs houden wel steeds een oogje in het zeil om het drankgebruik en de veiligheid van alle deelnemers te waarborgen. Het draait tijdens de workshop natuurlijk om het (leren) koken. 🙂
We leggen veel uit, inspireren je en nemen je helemaal mee in de verschillende bereidingen. Bovendien sturen we de recepten achteraf naar je door, zodat je ze thuis nog eens kan maken!
Locatie & parkeren
De workshops gaan door in het BBQ Experience Center. We hebben een volledig ingerichte workshopruimte in de sfeervolle, oude melkfabriek. Een grote, gezellige nomadentent zorgt ervoor dat we bij elk weertype aan de slag kunnen! Als het wat frisser is, is het wel handig om je daar op te kleden. Het adres is Pastorijstraat 7, Herent, en je kan gratis voor de deur parkeren!
Kleine lettertjes
Net zoals elk bedrijf hebben ook wij bepaalde voorwaarden. Ze zijn niet echt spannend, maar misschien wel goed om even door te nemen. Het belangrijkste is dat het natuurlijk niet fijn is als je je kort voor de workshop afmeldt. We hebben dan immers een plaats voor je gereserveerd en de inkopen al gedaan. Je kan wel kosteloos annuleren tot 7 dagen voor de start van de workshop.
Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle workshops, en in het bijzonder artikel 17. Je vindt deze op de pagina algemene voorwaarden.
Bakken hartig & zoet
Proef de sfeer
Ik had vooral zoete bak gerechten verwacht maar het is een fijne mix met hartige bak recepten. Ook komt brood bakken aan bod met goede tips.
Petra Driessen Workshopdeelnemer Bakken hartig & zoet
Workshop Bakken hartig & zoet Is altijd inclusief
De allerbeste kwaliteit ingrediënten
Begeleiding van een professionele chef
Bijpassende drankjes zoals een mooi glas wijn, bier of een frisje
Geen verrassingen achteraf: all-in prijs!
Een prachtige locatie: oude melkfabriek de Vitalac
Heel veel gezelligheid :)
Ontmoet
Onze chefs
Het allerliefste wat wij doen is jou enthousiasmeren over het lekker koken buitenshuis. Wanneer dat gelukt is blijven we je uitdagen en helpen om steeds weer een hoger niveau te bereiken met je gerechten. Daar heb je ervaren chefs voor nodig. Chefs die niet alleen veel ervaring met BBQ hebben, maar eigenlijk met de gehele (buiten)keuken. Daarin zijn we uniek.
Zowie Tak
Chef BBQ Experience Center
Barst van de energie en zet zijn jarenlange ervaring als chef in om jou de fijne kneepjes te leren. Naast de workshops bouwt hij horeca concepten, schrijft recepten en doet veel aan foodstyling.
Boy Tak
Chef BBQ Experience Center
Jarenlange ervaring als chef zet hij zijn kennis nu in om jouw gerechten leuker en lekkerder te maken. Kookt al meer dan 12 jaar met de Big Green Egg kamado.
BBQ Experience Center. Home of BBQ!
Onze unieke workshop locatie
In het BBQ Experience Center hebben we een sfeervolle nomadentent aan onze showroom gebouwd en omgetoverd tot fantastische proeftuin met een binnen / buiten workshop ruimte. In alle weersomstandigheden kunnen we lekker aan de slag. In de zomer heerlijk koel, in de zomer verwarmd door verschillende heaters. Hier kan je experimenteren met de verschillende BBQ’s en smaakmakers. We geven er onze workshops, regelmatig een demonstratie en de ruimte is tevens af te huren voor je privé evenement met vrienden of collega’s.