Met ruim 300.000 kijkers vorig jaar naar de livestreams kunnen we er eigenlijk niet omheen: hier moet en zou een vervolg op komen. En dat gaan we doen! We hebben een super tof programma in elkaar gezet van 10 extra livestreams waarin we je meenemen in de wereld van de kamado. Met goede uitleg voor beginners tot smaakvolle inspiratie voor gevorderden. Dit wil je niet missen!
WAT GAAN WE DOEN?
- Uitleg geven over allerlei accessoires zoals een skillet, gietijzeren rooster, pizzasteen tot een paellapan. In iedere livestream speelt een accessoire de hoofdrol.
- Met deze accessoires gaan we je verschillende bereidingstechnieken laten zien. Met een pizzasteen kun je bijvoorbeeld echt niet alleen pizza bakken. En wist je dat met een paellapan ook perfect kunt stomen in de kamado? Je gaat het meemaken!
- De lekkerste recepten komen voorbij en bieden enorm veel inspiratie… het water loopt je gegarandeerd in de mond!
- Al je vragen beantwoorden. Via de live chat stel je ze aan de chefs en deze worden direct beantwoord.
Wij streamen live vanuit onze workshopruimte waar we allerlei kamado’s bij de hand hebben zoals Big Green Egg, Kamado Joe en Bastard. De workshopruimte wordt omgebouwd tot TV studio met meerdere professionele camera’s en video team, het gaat weer een enorm tof feestje worden.
WAT IS HET PROGRAMMA?
In een aantal livestreams nemen we je helemaal mee in de wereld van de kamado BBQ. Is een livestream al geweest? Schrijf je alsnog in, je krijgt de terugkijk link alsnog in je mailbox! De onderwerpen per livestream:
- Livestream #4 | Hitteschild | 12 mei 20:00
Beginnen met de basis. En dat is het hitteschild! Een van de grootste voordelen van een kamado is dat deze ook een ovenfunctie heeft, maar dan met de pluspunten van een kamado. Slow cooking, bakken en indirect grillen, je gaat het allemaal meemaken. We laten een aantal technieken en recepten zien in deze eerste livestream: spareribs 3-2-1 methode, dorade met chermoulamarinade en bramen-frambozentaartjes. - Livestream #5 | Gietijzeren rooster | 19 mei 20:00
Nog zo’n musthave, het gietijzeren rooster in de kamado. Je gebruik het voor direct en indirect grillen van vlees en vis. Maar we laten je ook zien dat deegwaren een goede match zijn met het gietijzeren rooster. Recepten die voorbij komen: Flatbread met auberginespread, Gerookte en gegrilde ribeye met miso-aubergine en indirect grillen van asperges. Verder laten we een test zien van RVS vs Gietijzer en geven we uitleg over verschillende soorten houtskool. - Livestream #6 | Skillet | 2 juni 20:00
We vervolgen met de skillet. Een onmisbaar accessoire als je het ons vraagt. Een skillet is een ondiepe, gietijzeren pan die je voor eindeloos veel doeleinden kunt gebruiken. En dat laten we zien in de zesde livestream! We gaan flink aan de slag met bijvoorbeeld een gebakken gyoza, dit zijn kleine Japanse dumplings. We bakken een Italiaanse focaccia, schroeien een tonijn steak met Oosterse invloeden, verleggen de grenzen wanneer we een inktvis gaan vullen met gamba’s én laten ook zien dat groentjes prima samen gaan met de skillet. Kijken dus! - Livestream #7 | Pizzasteen | 9 juni 20:00
Een ware steenoven creëer je zelf dankzij de pizzasteen. Wat je daar allemaal mee kunt? Vooral het bakken van deegwaren zoals empanadas, flammkuchen en uiteraard een overheerlijke pizza. Maar er zijn nog meer mogelijkheden.. kijk zeker deze zevende livestream! - Livestream #8 | Dutch Oven | 16 juni 20:00
Deze gietijzeren pan zorgt voor een perfecte warmteverdeling, je maakt er een heerlijke stoofpot, soep of brood in. Lange bereidingen op lage temperatuur zorgen voor een complexe smaak. We laten het je allemaal zien en geven meteen wat goede onderhoudstips voor je gietijzeren Dutch Oven. - Livestream #9 | Spit | 23 juni 20:00
Een rotisserie is een geweldige toevoeging aan je kamado. Door vlees, vis, gevogelte en zelfs bepaalde groente- en fruitsoorten aan het spit te rijgen en deze te plaatsen, roosteren de ingrediënten mooi en gelijkmatig boven de gloeiende houtskool. We laten je verschillende bereidingen zien en ook nog wat handige extra accessoires voor je spit. - Livestream #10 | Wok | 30 juni 20:00
Op hoog vuur snel werken met verse ingrediënten: dat is wokken. Maar waar let je op bij aanschaf van een wok, en hoe onderhoud je hem? Dat komt aan bod, naast een aantal snelle bereidingen die vooral geïnspireerd zijn op de Aziatische keuken. - Livestream #11 | Paellapan & multi level demo | 7 juli 20:00
Uiteraard gaan we een paella maken in de kamado. Maar door de brede platte onderkant kun je deze pan ook heel goed gebruiken voor het stomen van je gerecht. Hoe dat werkt? Leer het in deze livestream :-). Daarnaast leggen we, op veler verzoek, verschillende multi level systemen uit zoals het EGGspander systeem van Big Green Egg en het divide & conquer systeem van Kamado Joe. - Livestream #12 | Cold smoke generator, caveman style & rookhout | 14 juli 20:00
Koud roken wordt steeds populairder. We laten je zien dat het niet alleen bij zalm goed werkt, maar ook met andere ingrediënten zoals boter, groenten of zelfs noten. Daarnaast leggen we rookhout uit: welke verschillende typen en smaken heb je, en wanneer zet je deze in? Om af te sluiten met caveman style. De naam zegt het al, een erg primitieve manier van koken. Je hebt er geen enkel accessoire voor nodig. Enkel gloeiende houtskool en een tang. Poffen van groenten, grillen van vlees al dan niet gecombineerd. We leren je de technieken en inspireren je met verschillende recepten. - Livestream #13 | Koe uitbenen 🐮 & messen demonstratie | 21 juli 20:00
We sluiten dit seizoen af met een knaller 💥 ! Zowie legt de lat hoog en gaat een halve koe uitbenen samen met jou! We laten zien waar de lekkerste stukken zitten zoals de ribeye, entrecote, ossenhaas, short rib, bavette, lende, porterhouse steak, t-bone steak, chateaubriand, maminha uiteraard de picanha 🥩 ! En hoe je ze bereid, omgaat met kruiding, vliezen, hoe je een goed stuk vlees herkend en welke verschillende rassen er zoal zijn. Dit wordt supertof!
Goed vlees heeft een goed mes 🔪 nodig. Maar welk mes heb je wanneer nodig? We laten verschillende messen in verschillende kwaliteiten zien en leggen je uit waar welk mes goed voor is. Van santokumes, koksmes, butcher knife tot een vleesmes.
WAT KOST HET?
Je kijkt helemaal gratis mee. Schrijf je sowieso in want de opnames, tips én receptjes krijg je achteraf automatisch toegestuurd zodat je thuis lekker aan de slag kunt. Dus ook wanneer je niet kunt, echt inschrijven!
PRAKTISCHE INFORMATIE
- Gratis inschrijven kan per direct via onderstaand formulier. Je krijgt toegang tot alle livestreams en kunt ze allemaal terugkijken.
- Vooraf krijg je per e-mail de link naar de livestream omgeving.
- Te bekijken via iedere browser (geen aparte app nodig).
- Iedere woensdag om 20:00. De livestream duurt 1 a 1,5 uur.
- Je krijgt de opname en het recept automatisch toegestuurd.
ZET MIJ OP DE GASTENLIJST
Supertof dat je erbij bent! Laat je gegevens hieronder achter en wij sturen je alle informatie per e-mail.
"*" geeft vereiste velden aan